Nincs engedélyezve a javascript.

Szeptemberben indul a Családi Iránytű Klub

2020. október 1.
mcsiklub_logo_200.jpg

Mesés témával indult útjára havi rendszerességgel jelentkező előadás-sorozatunk: a Családi Iránytű Klub.


Szeptemberi előadásunkon – Út a gyermeklélekhez a népmeséken át – találkozhatsz Boldizsár Ildikóval és Zalka Csenge Virággal. A magyar népmesekincs és meseterápia elismert szakértői beszélgetnek arról, hogyan segíthetik a népmesék a családokat a harmonikusabb gyerekkor megteremtésében. A beszélgetést Szlukovényi Katalin vezeti.


Az előadás megtekinthető ITT.

A tervek szerint havonta jelentkező, online megtekinthető, ingyenes előadássorozat célja, hogy gyakorlatba könnyen átültethető módszerek bemutatásával, élő eszmecsere lehetőségével segítse a kisebb és nagyobb gyerekeket nevelőket a harmonikus szülő-gyerek viszony kialakításában, a kommunikációs illetve tanulási nehézségek leküzdésében.

„A Móráról mindenkinek a gyermek- és ifjúsági irodalom jut eszébe, de az elmúlt évtizedben több irányba bővült a portfóliónk a licence termékektől a szülőknek és pedagógusoknak szánt edukációs kiadványokig. Ahogy szlogenünk is mondja: a Móra családtag, ezért a gyerekeknek szóló meséken, regényes történeteken, ismeretterjesztésen túl a szülőket, nevelőket is szeretnénk „instant” ötletekkel támogatni. A nevelői szerep nehéz, folyamatos fejlődést igényel és semmiféle támogatást nem kapunk hozzá. Ezért edukációs szerkesztőségünk a tanulást támogató, fejlesztő és tehetséggondozó kiadványok mellett a szülők számára hasznos kézikönyveket, és pedagógusokat támogató módszertani könyveket is fejleszt. Hiszünk benne, hogy ezekkel is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a gyerekeknek valóban mesés gyerekkora lehessen.” – mondta el Kovács Zsanett, a Móra marketingvezetője, a Klub ötletgazdája.

A Családi Iránytű Klubban szakértő előadók mutatnak bekülönböző támogató, fejlesztő módszereket, és adnak tanácsokat az előadás résztvevőinek.

A szeptemberi népmese és meseterápia köré épülő beszélgetést a tervek szerint az alábbi témájú előadások követik:


Október – Gyakorlás? Játék! Iskola előkészítés? Sikerélmény!- Hogyan használd otthon a LÜK-öt? – Bertalan András a LÜK hivatalos magyarországi játékmestere


November – Baj van a gyerekkel? Bajban a szülő! - Gyakorlati ötletek a kiegyensúlyozott szülő gyerek kapcsolathoz – Dr. Eigner Bernadett pszichológus


Január – Már tudok olvasni! – Hogyan lesz a kezdőolvasókból, lelkes könyvmoly? – Csájiné Knézics Anikó mesterpedagógus


Február – Oviból a suliba – Tudnivalók szülőknek iskolaérettségről, iskolaválasztásról - Forgács Zsóka


Március – A pozitív megerősítés csodái – Hogyan építsd be mindennapjaidba a Plukkidó-módszert? – Táncsics Judit


Április - Pszichomeditáljunk! – Úton önmagunkhoz Dr. Gyarmathy Éva pszichológussal