Nincs engedélyezve a javascript.

Különleges mesekönyv a Könyvmecénás programban

Amikor a kukák világgá mentek

2020. február 3.
amikor_a_kukak_vilagga_mentek_web2-1.jpg

Rövid szünet után, 2020 februárjában új, a korábbiakhoz hasonlóan különleges könyv került a Könyvmecénás programba. A Móra Kiadó gondozásában 24 kortárs zöld mesét tartalmazó antológia – az Amikor a kukák világgá mentek – nemcsak a kultúra iránt elkötelezettek, de a környezettudatos, jövőért aktívan tenni akarók számára is támogatásra méltó kiadvány lehet.

konyvmecenes_logo_web_kicsi.png

2014-ben a Csimota Kiadó indította útjára a Könyvmecénás programot, melynek célja, hogy a közösségi finanszírozás modelljét alapul véve segítse értékteremtő könyvek megjelenését.


A Könyvmecénás program lényege, hogy a támogatók a mecenálási időszak alatt minimum a könyv borítóárával támogatják annak kiadását, melynek fejében 1 tiszteletpéldányt kapnak, nevüket pedig feltüntetik a könyvben elhelyezett mecénási névsorban.

Az elmúlt 6 évben a Könyvmecénás programnak is köszönhetően 8 hiánypótló, többnyire gyermek- és ifjúsági irodalmi kiadvány látott napvilágot.

A legutóbbi könyv megjelenését, mely 25 izgalmas életű és lenyűgöző teljesítményű magyar nő portréját rajzolja meg kortárs írók és illusztrátorok közreműködésével, 303-an támogatták.

A program idei első könyve a 70 éves Móra Kiadó második ünnepi kiadványa, melynek megszületéséhez 24 kortárs szerző és 13 illusztrátor járult hozzá alkotásával.

Az Amikor a kukák világgá mentek címet viselő antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.

A könyvben sok különféle nézőpont és értelmezés olvasható. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.

A kötet szerzőgárdájának összeállításakor fő szempont volt, hogy a születő művek minél átfogóbb és színesebb képet adjanak a kortárs magyar gyermekirodalom alkotóiról. A huszonnégy felkért szerző Balázs Ágnes,Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, Dóka Péter, Fehér Renátó, Garaczi Zoltán,Kalapos Éva Veronika, Kiss Judit Ágnes, Krusovszky Dénes, Majoros Nóra, Mán-Várhegyi Réka, Marék Veronika, Mészöly Ágnes, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter, Pacskovszky Zsolt, Szabó Imola Julianna, Szenderák Bence, Tóth Kinga, Vig Balázs, Zágoni Balázs, Zalka Csenge, valamint a tizenhárom illusztrátor Bölecz Lilla, Grela Alexandra, Jásdi Júlia, Kárpáti Tibor,Koszó Gréta, Láng Anna, Molnár Jacqueline, Nagy Dávid, Nagy Diána, Nagy Norbert, Hitka Viktória, Schall Eszter, Valló Berta névsora már önmagában szavatolja, hogy egy igen sokszínű könyvet kaphasson kézhez az olvasó.

Az antológia meséit a kiadó 6-9 év közötti korosztálynak ajánlja, de felnőtteknek is hasznos, lebilincselő olvasmány lehet.

Az Amikor a kukák világgá mentek nemcsak tartalmában, kivitelében is zöld könyv lesz, mivel hazai nyomdában környezettudatos nyomdatechnikával készül.

A kötet a 2020. áprilisában, a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg.

amikor_a_kukak_vilagga_mentek_konyvmecenas.jpg

A könyvet 2020. 02. 02. – 02. 24. közötti mecenálási időszakban az alábbi linken támogathatja:

http://konyvmecenas.hu/konyv/amikor-a-kukak-vilagga-mentek/