Nincs engedélyezve a javascript.

Miért ajánljuk karácsonyra dr. Eigner Bernadett Szülő születik című könyvét?

2022. december 16.
szulo_szuletik_karacsony.png


A kérdés nem az, hogy miért, hanem az, hogy kinek? Mert ha ezt tisztázzuk, egyértelmű lesz, hogy örömöt fog okozni. Gyermekvállalás előtt álló fiatal pároknak, friss szülőknek, szülőséggel kacérkodóknak ideális olvasmány, hiszen amikor egy családba kisbaba érkezik, akkor nem egy ember születik meg, hanem három: a babával együtt szülők is születnek.

Ha környezetedben egy fiatal pár gyermeket tervez, vagy gyermeket vár, esetleg friss szülőként néz szembe élete varázslatos, ám kihívásokkal teli új szakaszával, akkor a karácsonyfa alá csodás ajándék egy ilyen könyv. De azoknak is hasznos lehet, akik már „rutinos” szülők, és szeretnének harmonikusabb családot; újragondolni, honnan hova tartanak a gyereknevelésben.

Ha még nem ismersz, engedd meg, hogy bemutatkozzak: Dr. Eigner Bernadett gyermekterapeuta vagyok, és ebben a könyvben a praxisom során szerzett tapasztalatokat osztom meg, hogy segítsek megteremteni a családot, amire mindig is vágytál. A könyv írása során (ahogy a mindennapi munkám során) alap volt a nyitott szemlélet, a szerethető és befogadó-befogadható kommunikáció, a könnyed nyelvezet, mely nem nélkülözi a szakmai nézőpontot, hozzáértést.


Mi köze a könyvemnek a karácsonyhoz?


A karácsonyfa alá került Szülő születik sok szempontból harmonizál az ünnepnek az üzenetével és igazi jelentőségével. Egy több, mint 2000 éve érkezett kisded születését ünnepeljük, és azon az éjszakán vele együtt a szülei is megszülettek, szülővé váltak. Belegondoltál már, hogy a mindennapokban ők is előzetes felkészülés nélkül, nem is a legideálisabb körülmények között, tapasztalatlanul álltak a feladat elé? És mégis helytálltak minden helyzetben. Hogy lehetséges ez? Mert tudták, hogy mindent felülír a szeretet ereje, és nincs annál fontosabb, mint szeretetüket egymás és a gyermek felé is kimutatni.

A karácsony egy családi ünnep, és ha valaki gyereket vár, vagy tervez, akkor ez az új kis jövevény a lehet a legszebb ajándék. Ez a könyv segíthet, hogy a szülők átlendüljenek a kezdeti nehézségeken, és a gyermek valódi öröm legyen. Ez a kötet úgy erősítheti meg a leendő szülőt saját szülőségébe vetett hitében, ahogy a betlehemi csillag erősítette meg a 3 bölcset abban, hogy a megváltó megszületett.

Bár elsősorban azoknak szoktam ajánlani, akik nagyon friss szülők, vagy most válnak majd szülővé, de azoknak is nagy segítség, akiknek már nagyobbacska a gyerekük, és szeretnének jobb kapcsolatot kialakítani vele. Hiszen a csecsemőkor után jön a dackorszak, a kiskamasz-, a nagykamaszkor… a gyermeknevelésben minden időszakban vannak kihívások, amiket odafigyeléssel, kommunikációval lehet csak megoldani!


Add ajándékba a párodnak!


Természetesen nem csak más párokat lephetsz meg vele; ha ti vártok babát, nektek is ugyanolyan hasznos ez a könyv. Sőt, ha a párod még nem tudja, hogy meglepetéssel készülsz neki, akkor ez igazán kedves módja lehet annak, hogy megoszd vele az örömhírt!

A Szülő Születik a Mindent a Családról sorozat első kötete, olyan témákat feszeget, mint a felkészülés az új életre, az otthonról hozott szülői minták és ezek átmentése vagy éppen átformálása saját szülőségünkbe, a családi dinamika, a család vezetése.

A könyvbe itt tudsz beleolvasni

A sorozat első kötete, a Szülő születik - Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál! című könyve már kapható a könyvesboltokban és a Móra kiadónál – és készülnek a folytatások is!


Szülő születik

Szülő születik

Dr. Eigner Bernadett
Móra Könyvkiadó, 2022.09.23.
Mindannyian jó szülők szeretnénk lenni, mégis gyakran érezzük, hogy valami félrecsúszik, és minden szeretetünk és igyekezetünk ellenére egyre távolabb kerülünk az elképzelt céltól. A Mindent a családról sorozat egymásra épülő, de külön-külön is helytálló kötetei a különböző életszakaszokban segítenek megtalálni mindenkinek a saját irányát és megoldásait a szülői lét hosszú és rögös útján.