Nincs engedélyezve a javascript.

Olga, a papírlány - Szinetár Dóra ajánlja

Szívünk rajta

2019. július 6.
szinetar_dora_szivunk_ajta_olga-2.jpg

"Gyönyörű szép könyv, valódi irodalmi nyelvezettel, több rétegű cselekménnyel, szívbemarkoló mondanivalóval. Ajánlanám 8-9 éves kortól /talán leginkább közös szülőkkel való olvasmánynak), felnőtt és idős korig, bárkinek. Az alap mondanivaló egy sokszor körüljárt, sokak által megfogalmazott téma, de ritkán olvasni olyan verzióját, ami egy kiskamasz számára is izgalmas, olvasmányos, és közben valódi mélységeket hordoz, igazi szépirodalmi köntösbe ágyazva. A történet karakterei érdekesek, szerethetőek, mégis igazán sokszínűek, és valódiságul talán leginkább abból adódik, ahogy hibáikat és negatív tulajdonságaikat éppúgy vállalja és szereti a szerző, mint a jó tulajdonságaikat. A történet pedig igazán egyedi, egy aranymetszésben elhelyezett katartikus, szívbemarkoló fejezettel, aminek szerencsére a hátralévő oldalakon találunk feloldást. Izgatottan várom a beígért folytatást..."

forrás: Szívünk rajta program / Rád talál

Szeretjük ezeket a könyveket, mert saját képzeletünk határait feszegetik, és olyan világokba vezetnek minket, amiknek létezését korábban még csak nem is sejtettük.

szivunkrajta_szivecske81-1.png
A különleges utazás

A különleges utazás

Elisabetta Gnone
Móra Könyvkiadó, 2018.
Az Év Gyerekkönyve – 2019 FORDÍTÓI kategóriában A kötetet Todero Anna fordította
A W.I.T.C.H. és a Fairy Oak világhírű írójának legújabb sorozata kiskamaszoknak, önmaguk elfogadásáról könnyed stílusban, közhelyek nélkül, sok kalandba és bolondozásba ágyazva. Olga Papel útnak indul, hogy megkeresse a varázslót, aki őt papírlányból igazi kislánnyá változtathatja, mert elégedetlen önmagával.