Nincs engedélyezve a javascript.

Zágoni Balázs Odaát című regényét Kolozsváron és Marosvásárhelyen mutatják be

2019. november 11.
odaat_bemutato_kolozsvar_2019_11_14_web-2.jpg

Kolozsváron és Marosvásárhelyen kerül bemutatásra Zágoni Balázs Odaát című ifjúsági regénye, a Fekete Fény sorozat második és egyben befejező kötete. November 14-én, csütörtökön este 18 órától Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán, majd pénteken délután 14 órától a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár keretében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kistermében kerül sor a bemutatókra. Kolozsváron Vig Emese televíziós újságíró, Marosvásárhelyen Makkai Kinga gyermekirodalom-szakértő beszélgetnek a szerzővel, valamint Pacskovszky Zsolttal, a kötet szerkesztőjével, aki maga is ifjúsági író és fordító. Az események szervezője a Koinónia Kiadó.

A Barni könyvek, az Erdélyi gyermekenciklopédia, a Kolozsvári mesék és a Kincses Képeskönyv sorozat révén már jól ismert kolozsvári szerző első ifjúsági kötete 2018 áprilisában jelent meg a budapesti Móra Könyvkiadónál.

A Gömböt tavaly decemberben a Transindex az Év Könyvének választotta, majd ezév januárjában a szerző e könyvvel elnyerte az Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjat is. Májusban A Gömböt a budapesti Magyar Gyermekkönyv Fórum (HUBBY) döntőbizottsága négy másik könyvvel együtt az Év gyerekkönyve díjra jelölte ifjúsági könyv (12+) kategóriában. Az eredményhirdetésre a 90. Ünnepi Könyvhét keretében került sor, ahol Péterfy Gergely író, a zsűri elnöke a díjat A Gömb szerzőjének adta át. (közlemény)

Kapcsolódó Facebook-események:

forrás: multikult.transindex.ro /2019. 11.09.