Nincs engedélyezve a javascript.
Anup és a csodálatos tűzhely

Anup és a csodálatos tűzhely

2 499.- Ft
1 999.- Ft
-20%
100 pont
Szerző:
Illusztrátor:
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
32

Egy indiai halász legidősebb fia, Anup dolgozni kezd, hogy nagyanyjának tűzhelyet vásároljon. De milyen munkát találhat egy kisfiú az iskola mellett? Kezdetben zacskókat árul az utcán, újságokat hord ki, majd riksásnak áll. Szorgalmasan tekeri a biciklijét, hordja az utasokat és gyűjtögeti a pénzt a tűzhelyre. Ám egyik reggel, munkába menet megtámadják és kirabolják. Oda a bicikli, oda a családi tűzhely! Ekkor Anup csodálatos segítséget kap…

A könyv megjelenését támogatta a

Anup és a csodálatos tűzhely (illusztrálta Bodonyi Panni) című kötete a világörökségünk részét képező White Ravens 2017 katalógusban!

BÜSZKESÉGÜNK

A müncheni székhelyű Nemzetközi Ifjúsági könyvtár nyomon követi a világ gyermekkönyv gyártását és évente listát készít azokról az új kötetekről, amelyeket világszinten kiemelkedőnek tart témája, művészi kivitelezése, innovatív irodalmi vagy vizuális minősége okán. A listán szereplő könyvek alkotják a White Ravens Katalógus törzsanyagát 1993 óta. Az 50 ország, több mint 30 nyelvű kiadványai közül a katalógusba 2016 év folyamán megjelent könyvek közül egyedüli magyar gyerekkönyvként Vajda Éva író és Bodonyi Panni illusztrátor könyve, az Anup és a csodálatos tűzhely került be.

http://whiteravens.ijb.de/book/629

Mi is az a White Ravens?

Először is az a bizonyos nagyon ritka madár, a fehér holló, aminek eredetét és létezését sokféle legenda őrzi.

A Müncheni Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Könyvtár egy túlélő vagyis hosszútávú, a világörökségünk részét képező gyűjteménynek adta ezt a nevet. Azaz egy olyan gyerekkönyv katalógusnak, ami inkább a különlegesség, ritkaság körüli jelentést helyezi előtérbe a White Ravens névválasztással.


A Müncheni könyvtár szakértői a művészi és minőségi szempontok mellett a társadalmi témákra való érzékenységet tartják szem előtt a katalógus összeállításakor.


A White Ravens katalógus minden évben bemutatásra kerül a Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyvvásáron és a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron is.

További könyvek

Hozzászólások