Nincs engedélyezve a javascript.
Mesés számok - számos mesék

Mesés számok - számos mesék

Ezért érdemes tovább ébren maradni

Eredeti ár:
2 699 Ft
Online ár:
2 159 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén is érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

108 pont
Fordító:
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
86

Manapság szinte mindenki úgy tartja, hogy a ma­te­matika száraz, unalmas, egyszerűen ciki. A Mesés számok - számos mesék igyekszik ezen változtatni. A gyerekek szeretik az esti mesét; mi lenne, ha megszeretnék az esti matekot is? Ebben a könyvben több mint 100 mulatságos fejtörő található, amelyekben sok mindenről szó esik, a jalapenopaprika magjától és a tengeralattjáróktól kezdve a hullámvasúton át a flamingókig; ilyesmiről a ma­te­matikaórán nemigen hallhat az ember (és a gyerek)! És mindenki megtalálja a számára érdekeset, az Aprók, a Kicsik és a Nagyobbak is.

3 kérdés/feladat van minden mese végén:

3-5 éveseknek /Aprók
7-8 éveseknek  /Kicsik
9-11 éveseknek /Nagyobbak

„Célunk az, hogy segítsünk a gyerekeknek megszeretni a számokat, hogy aztán ne jelentsen gondot számukra, amikor a mindennapi életben lépten-nyomon matematikába botlanak” - mondja Laura Overdeck, a Mesés számok - számos mesék című könyv szerzője.


És valóban, számok vesznek körül bennünket, házszámok, telefonszámok, adószámok, ügyfélszámok, ki tudja, hány PIN kód, és árak, amerre a szem ellát, számok és számok.


És lássuk be, egész nap számolunk: Hány perccel kell korábban kelnem, hogy elérjem azt a buszt, amellyel odaérek nyitásra? Hány függönykarikát vegyek, ha tizenöt centinként kell egy, és öt méter húsz centi a függöny? Mennyivel több liszt kell, ha másfél adagos sütit készítek? Mennyi valutát kell váltanom, és mennyiért, ha hosszú hétvégére Prágába megy a család és meg akarunk kóstolni néhány igazi cseh ételt is? Ha megveszem ezt a szandált, hány pólóra való marad a nyári cuccokra összegyűjtött pénzből? Ha be akarom fejezni ezt a verset, hány szótag is kell legyen a következő sorban?


Az első kötet most már elérhető a magyar olvasók számára is. A fordító és a szerkesztő nagyon élvezte a munkát, és elmondhatják, hogy családtagjaik körében is zajos sikert arattak a számos mesék.


Reméljük, a kedves magyar olvasók - felnőttek és gyerekek egyaránt - szintén élvezni fogják a játékot a mesés számokkal, akár este, lefekvéskor, akár utazás közben, akár délutáni kikapcsolódásképpen, akár… csak úgy, bármikor.


Hogyan használjuk a Számos meséket, hogy jól szórakozzunk?


Csak nyugi, semmi görcsölés! Válasszuk azt a szintet, amelyik a legjobban megy. Nem véletlen, hogy nem írtunk pontos korhatárokat a feladatokhoz. Csak szinteket tüntettünk fel - hogy ne kelljen korcsoportot vagy teljesítményszintet odaírni; az egyik szint az Apróknak való, a másik a Kicsiknek, a harmadik a Nagyobbaknak.


Az Apróknak megjelöléssel azt akartuk hangsúlyozni, hogy a gyerekeknek már jóval az iskolai évek előtt el kell kezdeniük a matekot. Minél több matekban van részük még az óvoda előtt, annál jobb.
A Kicsiknek szánt szint átvezeti a  gyer­meket az ujjain való számolásról a nagyobb egy számjegyű, majd két számjegyű számok összeadására, meg az egyszerűbb kivonásokra, szorzásokra és logikai fejtörőkre.
A Nagyobbaknak szánt feladatokban már megjelenik a nagyobb számokkal való boldogulás izgalma - és az is felfedezhető bennük, hogy a nagyobb számokkal végzett műveletek a kisebbekkel megtanultakon alapulnak.
De mindegyik szint kitűnő bemelegí­tés bárkinek, egészen a nagyszülőkig - akik egyébként a honlapot napi fej­tö­rő­forrásként használják. Úgyhogy egyszerűen csak ugorjunk fejest bele, aztán majd kiderül, melyik a megfelelő szint!


És arról még nem is esett említés, hogy a könyv borítója VILÁGÍT A SÖTÉTBEN!
Szerkesztőnket, M. Szabó Csillát kérdezték ma reggel /2015.02.01./ egyik kedvenc könyvetekről, a Mesés számok - számos mesékről.

http://hirtv.hu/reggelijarat/meses-matek-gyerekeknek-1316705Ezek is érdekelhetnek!
Hallgass bele
1 audió
Belehallgatok
Kapcsolódó cikkek
1 cikk
Megnézem
Seres Iván további művei