Nincs engedélyezve a javascript.
Ritter Ottó
Ritter Ottó
Illusztrátor

RITTER OTTÓ

Általános iskolában volt egy foglalkoztató könyv, amibe be kellett írni, hogy ki mi akar lenni, ha nagy lesz. Én azt írtam régész, színész vagy rajzoló. A jelek szerint a harmadik bejött.

Általános iskolában volt, hogy azért kaptam, kaphattam jobb jegyet, mert lerajzoltam biosz órán az emberi test ábrát, vagy segítettem a rajzóra tanmenetének példarajzait elkészíteni a tanáraimnak. Egyértelmű volt, hogy rajzot fogok tanulni a későbbiekben is.
Illetve nagyon jó és színes gyermekorom volt rengeteg játékkal, meseélménnyel… na jó, volt ami csak a fejemben játszódott le, de ezt ma elég jól tudom kamatoztatni itt - ott.
Majd jött a kisképző ahol szépen megtanultam minden alapot, és játék és rajzfilm készítőként végeztem. Jean Effel humorral fűszerezett illusztrációi, illetve a Snoopy és a japán karakterek, illetve az akkor még friss Cartoon Network világ volt az a vonal, ami mai napig kiérződik a munkáimból.
Érettségi után elmentem dolgozni a Varga stúdióba karakterellenőrnek, supervisornak ahol is a rajzfilmek karaktereit tettem rendbe, vagy készítettem elő a jelenetekben.
Mindig is érdekeltek a karakterek, karaktertervezések.  Az utolsó nagy produkció, amiben akkor dolgoztam a Mr Bean animációs sorozat volt, majd utána felvettek a Moméra és ott animációs rendezőként végeztem. Az egyetem után Erkel András által vezetett Baestarts stúdióba mentem dolgozni, ott készült a diplomamunkám is  Rejtekes ( HUsh-Hush Wood) címmel, ami egy interaktív mese volt ahol a kölkök maguk dönthették el, hogy merre mennek a történetben.

Pár kisebb díjat kaptam is érte, illetve futtattuk rajzfilmes fesztiválokon is. Magánzóként a Stúdió Amkával szoktam filmeket reklámokat készíteni, így készült a Budapest Airport filmünk is, amit itthon a reptéren vetítenek, hogyha utazunk, mit hogyan pakoljunk ki-be az átvizsgáláskor.
Hála istennek eléggé szabadon gazdálkodhattunk a poénokkal, hogy oldjuk a száraz folyamatábrákat. Az animációs filmkészítés mellett egy ideje elkezdtem gyerekkönyvekben is gondolkodni, hogy írott anyagban és ahhoz rendelt képekben is átadhassam, illetve átadhassuk azokkal, akikkel együtt szeretek dolgozni, azt a tudást, vagy szemléletet, amit azt gondolom, jót tehet a gyerekszemnek, gyerekfejnek.

Kapcsolódó cikkek
12 cikk
Megnézem