Nincs engedélyezve a javascript.
Ritter Ottó
Ritter Ottó
Illusztrátor

Általános iskolában volt egy foglalkoztató könyv, amibe be kellett írni, hogy ki mi akar lenni, ha nagy lesz. Én azt írtam régész, színész vagy rajzoló. A jelek szerint a harmadik bejött.

 

Általános iskolában volt, hogy azért kaptam, kaphattam jobb jegyet, mert lerajzoltam biosz órán az emberi test ábrát, vagy segítettem a rajzóra tanmenetének példarajzait elkészíteni a tanáraimnak. Egyértelmű volt, hogy rajzot fogok tanulni a későbbiekben is.

 

Illetve nagyon jó és színes gyermekorom volt rengeteg játékkal, meseélménnyel… na jó, volt ami csak a fejemben játszódott le, de ezt ma elég jól tudom kamatoztatni itt - ott.

 

Majd jött a kisképző ahol szépen megtanultam minden alapot, és játék és rajzfilm készítőként végeztem. Jean Effel humorral fűszerezett illusztrációi, illetve a Snoopy és a japán karakterek, illetve az akkor még friss Cartoon Network világ volt az a vonal, ami mai napig kiérződik a munkáimból.

 

Érettségi után elmentem dolgozni a Varga stúdióba karakterellenőrnek, supervisornak ahol is a rajzfilmek karaktereit tettem rendbe, vagy készítettem elő a jelenetekben.

 

Mindig is érdekeltek a karakterek, karaktertervezések. Az utolsó nagy produkció, amiben akkor dolgoztam a Mr Bean animációs sorozat volt, majd utána felvettek a Moméra és ott animációs rendezőként végeztem. Az egyetem után Erkel András által vezetett Baestarts stúdióba mentem dolgozni, ott készült a diplomamunkám is Rejtekes ( HUsh-Hush Wood) címmel, ami egy interaktív mese volt ahol a kölkök maguk dönthették el, hogy merre mennek a történetben.

 

Pár kisebb díjat kaptam is érte, illetve futtattuk rajzfilmes fesztiválokon is. Magánzóként a Stúdió Amkával szoktam filmeket reklámokat készíteni, így készült a Budapest Airport filmünk is, amit itthon a reptéren vetítenek, hogyha utazunk, mit hogyan pakoljunk ki-be az átvizsgáláskor.

 

Hála istennek eléggé szabadon gazdálkodhattunk a poénokkal, hogy oldjuk a száraz folyamatábrákat. Az animációs filmkészítés mellett egy ideje elkezdtem gyerekkönyvekben is gondolkodni, hogy írott anyagban és ahhoz rendelt képekben is átadhassam, illetve átadhassuk azokkal, akikkel együtt szeretek dolgozni, azt a tudást, vagy szemléletet, amit azt gondolom, jót tehet a gyerekszemnek, gyerekfejnek.

Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
15 cikk
Megnézem