Nincs engedélyezve a javascript.
Darren Shan
Darren Shan
Szerző

Darren Shan

(DARREN O’SHAUGHNESSY)

1972-ben született Londonban. Mindössze hatéves volt, amikor a család az írországi Limerickbe költözött. Gyerekkori olvasmányait az ír-kelta mondavilág és a Drakula-történetek határozták meg. Alig tizenöt éves, és megírja első regényét! A Rémségek Cirkusza (a Vámpír-sorozat első kötete) az első gyerekkönyve, amely hihetetlen sikert hozott a fiatal szerzőnek: máris Stephen King ésTolkien utódjaként emlegetik. A Vámpír-sorozat 2002-ben elnyerte a legolvasottabb Brit Gyerekkönyv-díjat! Az első három részből az Universal készített nagyjátékfilmet Rémségek cirkusza címmel, figyelemreméltó szereposztással és rendezőgárdával 2009-ben.  

A Démonvilág ötlete már régebben megszületett Darren agyában, így a Vámpír-sorozat végeztével azonnal hozzáfogott a Démonmester megírásához. A siker óriási volt. A sorozat 10., zárókötete A pokol hősei címmel jelent meg.

A világsikerű Démonvilág és Vámpír könyvek után Darren Shan kísértethistóriával riogatja és bűvöli  el olvasóit Kojaszan című regényével.

A vézna hóhér című regényében, ahogy a korábbiakban is, a főhősnek  szörnyekkel, gonosztevőkkel és csalókkal kell megvívnia.

2014-februárjától indul Larsten Crepsley regényes élettörténetének négy kötetes sorozata. Miért és hogyan fordít hátat mindörökre Larten az emberiségnek, és lép át abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?

Könyvei eddig 35 országban jelentek meg 20 nyelven, több mint 10 millió példány kelt el belőlük, és a világon mindenütt vezették már az eladási listákat.

Darren nagy filmrajongó, gyűjteménye meghaladja az 1000 darabot. Emellett a képregényeket és az impresszionista, posztimpresszionista műalkotásokat is gyűjti. Szeret focizni, pop és rockzenét hallgatni és mindenfelé utazni a világban.Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem