Nincs engedélyezve a javascript.

70 év – 70 név

Boldizsár Ildikó – Szerkesztő, Mesekutató, Író, Kritikus, Meseterapeuta

2020. július 31.
boldizsar_ildiko_fb2_web_kiskepcikkbe_1-1.jpg

Mit jelent neked a Móra?


Nekem a Móra a gyerekkorom. Más gyerekkönyvkiadó akkor még nem lévén, 8-12 éves korom között az összes olvasmányélményem mórás könyvekhez kötődik. Tulajdonképpen ezeken a könyveken keresztül tanultam meg olvasni, általuk szerettem meg a könyveket és az olvasást.


Azt is a Mórának köszönhetem, hogy később kiadói szerkesztő lettem. Sokszor elképzeltem ugyanis, milyen lehet az a hely, ahol kedvenc könyveim készülnek, és ez a kép annyira élénken élt bennem, hogy utolsó éves egyetemistaként azt írtam a naplómba: "Jövő ilyenkor a Móra Kiadóban szeretnék dolgozni". Ez csak félig sikerült, mert egy másik kiadóhoz kerültem, de később a Mórában szerkesztő helyett szerző lehettem. Nagyon büszke vagyok az Esti mesék-sorozat hat kötetére, valamint a Szegedi Katalin által illusztrált Boszorkányos mesékre.

Manapság a hagyomány tisztelete, a progresszív és bátor fejlesztések, valamint a munkatársak lelkesedése jelenti számomra az utánozhatatlan "móra-minőséget".


Azt kívánom a 70 éves kiadónak, hogy még sok gyerek mondhassa el, hogy a kiadó könyvei segítségével tanult meg olvasni, s ezeknek a könyveknek köszönhetően vált olvasóvá felnőtté.

Boldizsár Ildikó

Szerkesztő, Mesekutató, Író, Kritikus, Esszéista, Etnográfus, Meseterapeuta, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója