Nincs engedélyezve a javascript.

LÜK-Bajnokság

Véget ért a 2017/2018-as LÜK-bajnokság. Ismét rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk. Sok új versenyzőt ismerhettünk meg, de sok visszatérő játékosunkkal is találkoztunk.

A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja. 50 év pedagógiai tapasztalatra építő, képességfejlesztő és oktató rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás örömét és gyors eredményét.

A 2010 óta évente megrendezésre kerülő LÜK-bajnokságra az ország minden részéből több ezer 2., 3. és 4. osztályos kisdiák jelentkezik. A többfordulós versenyen a gyerekek magyar nyelv, matematika és logika témakörökben mérik össze tudásukat.
A 3-4. évfolyamon versenyzők nagy része immár rutinos LÜK-játékosnak számít, aki már ismeri a játék logikáját, és átlátja a furfangosabb feladatokat is. A másodikosoknál még sokszor hiányzik a versenyzői rutin. Igyekszünk megnyugtatni az izguló gyerekeket. Ez a verseny voltaképp egy játék, aminek a végén csak nyertesek lehetnek.

Idén 2018. június 1-jén vártuk a versenyzőket és kísérőiket. Az első három helyezett a nyerteseket megillető kupákkal és értékes nyereményekkel (okoseszközök) térhetett haza, de senki nem távozott üres kézzel, hiszen ők voltak 2018-ban az ország legjobb LÜK-játékosai.

Mindig nagy öröm számunkra, amikor a döntőben, a Fővárosi Állat- és Növénykert barlangtermében megjelennek az izgalmukban hol nyüzsgő, izgő-mozgó, hol elmélyedten üldögélő gyerekek. Érdekes látni, hogy mennyire komolyan veszik ezt a versenyt is, holott igazából játszani jönnek. Persze ajándékokért és a dicsőségért, hogy elmondhassák magukról: LÜK-bajnok lettem. És azok a gyerekek, akik a döntőben részt vettek, mindannyian elmondhatják ezt magukról. A feladatok nem könnyűek, a 12 feladatlap megoldása odafigyelést, koncentrációt kíván. Mindannyian becsülettel helytálltak. Gratulálunk!

A második évfolyam nyertesei:

1. helyezett: Máthé Csongor Örs (Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Szolnok)

2. helyezett: Szabó Levente (Kazinczy Ferenc Ált. Isk. és AMI, Sátoraljaújhely)

3. helyezett: Pálházy Nóra (Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola)

A harmadik évfolyam nyertesei:

1. helyezett: Bödő Tímea (Ócsai Halászy Károly Általános Iskola)

2. helyezett: Czuder Lehel (Budafok-Tétényi Baross Gábor Általános Iskola, Budapest)

3. helyezett: Császár Csanád (Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola)

A negyedik évfolyam nyertesei:

1. helyezett: Fodor Barna (Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola)

2. helyezett: Polgár Bianka (Szentistvántelepi Általános Iskola, Budakalász)

3. helyezett: Pomázi Kálmán (Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, Szolnok)