Nincs engedélyezve a javascript.
LÜK-bajnokság

LÜK-bajnokság

a legcsaládbarátabb és legjátékosabb tanulmányi verseny, melynek döntőjére a gyerek viszi szórakozni a családot.

2019. május 23.

Így amellett, hogy a korábbi kistérségi, területi fordulón és országos bajnokságon részt vevők ajándék könyvvel, pedagógusaik pedig kedvezményes vásárlásra jogosító kuponnal térhettek haza, az országos döntő alkalmával a sok értékes ajándékon túl egy egész napos családi élmény vár a résztvevőkre.

1.jpeg

Mi a LÜK?

A L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás) Európa legnagyobb múltra visszatekintő fejlesztő termékcsaládja, melyet Németországban és Ausztriában az oktatási rendszer részeként alkalmaznak. 50 év pedagógiai tapasztalatára építő, képességfejlesztő és oktató rendszer, mely egyesíti magában a játszva tanulás örömét és gyors eredményét. Hazánkban is mind több iskolában használják, mert kiváló segédeszköz az ismeretátadás mellett a differenciáláshoz, felzárkóztatáshoz is.

2.jpeg

A bajnokság

A 2010 óta évente megrendezésre kerülő LÜK-bajnokságra az ország minden részéből több ezer 2., 3. és 4. osztályos kisdiák jelentkezik.

A 2018–2019-es tanévben több mint 350 iskola, így több mint 6000 résztvevő mérte össze tudását magyar nyelv, matematika és logika témakörökben.

A tanév elején meghirdetett bajnokság folyamán az egyéni és iskolai fordulókat a 17 településen megrendezett kistérségi, majd az 5 helyszínen szervezett területi fordulók követik. A területi fordulóból minden korosztályból 3-3 versenyző jut az országos döntőbe, amit hagyományosan a Budapesti Állat- és Növénykert Barlangtermében tartunk május végén, melyen a versenyzők és kísérőik a Kiadó vendégei.

A díjak

A kistérségi és területi fordulón részt vevők ajándék könyvvel, pedagógusaik pedig kedvezményes vásárlásra jogosító kuponnal térhettek haza.

Az országos döntő minden résztvevője könyvjutalomban részesül, és az egész napos állatkerti programban.

Az első három helyezett mindhárom korcsoportban a győzteseknek járó kupa mellé a következő ajándékokat kapja:

  1. díj: Tablet és féléves Mesetár-előfizetés a BOOKR Kids felajánlásával
  2. díj: Roller
  3. díj: MP4 lejátszó