Nincs engedélyezve a javascript.
Mesélő nyelvtan - Hetedhét háború a hangok földjén

Mesélő nyelvtan - Hetedhét háború a hangok földjén

Foglalkoztatókönyv kisiskolásoknak 2. osztálytól

2 999.- Ft
2 399.- Ft
-20%
120 pont
Illusztrátor:
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
128
Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt,  ám a nyelvtant olvasmányosan, szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzik a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című nyelvtani foglalkoztatókönyv sorozata ezt a hiányt pótolja. A sorozat első kötete a 2. osztályos tananyag nyelvtani ismereteire épül. Használható kiegészítő tananyagként, fejlesztésre, ismétlésre felsőbb éveseknek is.

Egy varázslat hatására Iringó belekerül a nyelvtankönyvbe: irkafirkává változik. Éppen a magánhangzókés a mássalhangzók háborújának kellős közepébe csöppen, és számos furfangra,bölcsességre és szerencsére van szüksége, hogy rendet teremtsen a Hangok földjén. A meséhez kapcsolódó feladatok és a letölthető zenei anyag néhány fülbemászó dal segítségével tanítja meg az adott nyelvtani szabályokat, melyek így könnyen a gyerekek segítségére lehetnek, ha a bonyolult és gyakran nehezen érthető definíciókat kell alkalmazniuk.

MESÉLŐ NYELVTAN SOROZATRÓL

A Mesélő ABC című könyv az ábécével ismerkedő gyermekeknek szól, elsősorban tehát az általános iskolaelső osztályos tanulóinak. Miután a kisgyermek megtanulta a betűket, a magyar nyelvtan alapismereteit kell elsajátítania. Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírás képességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, ám a nyelvtant olvasmányosan,szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzik a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélőnyelvtan című könyvsorozata ezt a hiányt pótolja.

A szerző második osztálytól hatodik osztályos korig, az adott osztály tananyagára épülő mesében dolgozza fel a nyelvtani ismereteket. A mesekönyv foglalkoztató könyvként is funkcionál, a fejezeteket ugyanis játékos feladatok, színezésre, rajzolásra buzdító gyakorlatok tarkítják. A feladatok a nyelvtani szabályok ismertetése,leírása nélkül mélyítik el a szórakoztató történetben megbúvó ismereteket. A feladattípusok közt akad, amelyik a történet megértését ellenőrzi, nagy részük az adott nyelvtani anyag rögzítésében segít. A mesében szereplő mesehősök között a magyar népmesékből ismert figurák is helyet kaptak, magánhangzó,mássalhangzó, vagy valamelyik nyelvtani fogalom megszemélyesítéseként.

A könyv szakmai lektora Dr. Adamikné Dr. Jászó Anna nyelvész, egyetemi oktató volt.

A Mesélő nyelvtan című könyvsorozat abban is különleges, hogy a kötetek mellé olyan hanganyag készült,amely néhány fülbemászó dal segítségével tanítja meg az adott nyelvtani szabályokat, melyek így könnyen a gyerekek segítségére lehetnek, ha a bonyolult és gyakran nehezen érthető definíciókat kell alkalmazniuk. A szerző dalait Gáspár András színművész adja elő

A tanuló tehát mesélve, játszva, dalolva, rajzolva tanulja meg a nyelvtani ismereteket, s mire a kötetek végére ér, személyes ismerősévé válik a Hangok földjének és a Szófajok szigettengerének valamennyi lakója! Javasoljuk kiegészítőtankönyvként, nyári gyakorlóként egyaránt!

Az elmúlt években számos olyan könyv látott napvilágot, amely az olvasás és helyesírásképességének fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, de a nyelvtant olvasmányosan,szórakoztatóan feldolgozó kötet még hiányzott a könyvespolcokról. Balázs Ágnes Mesélő nyelvtan című könyvsorozata ezt a hiányt pótolja. A film bemutatja a könyvsorozatot és rávilágít arra is, hogy a Mesélő nyelvtan sorozat világa és struktúrája kiválóan alkalmas arra, hogy 21. századi technológiák felhasználásával a nyelvtani ismeretek elsajátítása valódi élményt jelentsen a diákok számára és a tanév végére a Hangok földjének és a Szófajok szigettengerének valamennyi lakója a gyerekek személyes ismerősévé válhasson.

A filmet készítette: Gáspár András

További könyvek
Hallgass bele
4 audió
Belehallgatok
Nézz bele
3 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem
Kapcsolódó termékek
Balázs Ágnes további művei
Kőszeghy Csilla további művei
A sorozat további termékei

Hozzászólások