Nincs engedélyezve a javascript.
Zágoni Balázs
Zágoni Balázs
Szerző

Író, egyetemi oktató. Kolozsváron él a családjával. Szülővárosában, a Báthory István Elméleti Líceumban érettségizett, majd a BBTE filozófia szakán szerzett oklevelet. 2012-ben az Színház és FIlmművészeti Egyetemen védte meg doktori dolgozatát. 

Alapítója és 2005-től 2009-ig főszerkesztője a Filmtett mozgóképes havilapnak. 2009-től 2017-ig a Koinónia Könyvkiadó vezetője, 2019-től pedig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézetének főállású oktatója, ahol forgatókönyvírást, kreatív írást, és filmtörténetet tanít.

2002 decembere óta közöl meséket erdélyi és magyarországi folyóiratban, antológiákban. Neve a Barni-könyvek révén vált ismertté Erdélyben és Magyarországon egyaránt. A Barni-mesék közül több irodalom tankönyvekbe is bekerült.

Kitalálója, sorozatszerkesztője és egyik szerzője a Jánosi Andrea rajzaival megjelenő Kincses Képeskönyv című várostörténeti sorozatnak.

Összesen tizenöt gyermek és ifjúsági könyve jelent meg, ezek közül a Fekete Fény sorozat első kötete, A Gömb három díjat is nyert, köztük 2019-ben a ÉV GYEREKKÖNYVE lett, ifjúsági kategóriában.

zagoni_gomb_odaat_web.jpg

AZ ÉV IFJÚSÁGI KÖNYV ÍRÓJA – 2019 (12 ÉV FELETTI KATEGÓRIA): ZÁGONI BALÁZS (A GÖMB)
Návai Péter, magyartanár laudációja >>

Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
24 cikk
Megnézem