Nincs engedélyezve a javascript.
2050 Körinterjú – Bégányi Dániel

2050 Körinterjú – Bégányi Dániel

2018. július 7.

Miről szól a novellád?
Arról, hogy van, ami nem változik: a kommunikáció harminc év múlva is rendkívül izgalmas, sokszor nehéz, de biztosan központi része lesz az életünknek. Például két barát, a lányok és fiúk, vagy épp ember és háziállat közt. És persze, ha egy srác le akarja nyűgözni a lányt akit bír, ahhoz mindig egy kutya lesz a lehető legalkalmasabb partner.

Melyik a kedvenc sci-fid és ifjúsági könyved?
Sci-fi: Ted Chiang - Életed története és más novellák, Jeff Noon - Vurt, Michel Houellebecq - Egy sziget lehetősége.Ifjúsági könyv: Lev Grossman - Varázslók trilógia, Totth Benedek - Holtverseny, Simon Rich - The last girlfriend on Earth.

Mit szeretsz a novellaírásban?
Legélvezetesebbnek a korai, kreatív részét találom: amikor egymás után jönnek a frappáns ötletek, csak válogatni kell közülük.

Min dolgozol épp?

Nagyon izgalmasnak találom a kérdést, hogy hogyan fognak élni a fiatalok cirka 30 év múlva. Ezért a pályázat óta további, szintén a 2050 tematikába illő szövegeken dolgozom.

Hogyan képzeled el magad 2050-ben?

Addig is türelmetlenül várva, hogy az orvostudomány feltalálja az exercise pill-t, vagyis edzéspirulát: kirobbanó fizikai formában.