Nincs engedélyezve a javascript.
2050 Körinterjú – Brandon Hackett

2050 Körinterjú – Brandon Hackett

2018. július 7.

Miről szól a novellád?
A Budapesti Virtuális Gimnáziumban tanuló Petrát egy ismeretlen alak kezdi el zaklatni. A címe Életjáték, a történet a magánszféra megsértésének a technológia fejlődésével egyre veszélyesebb következményeiről, valamint a bizalomról szól.

Melyik a kedvenc sci-fid és ifjúsági könyved?
Csak egyetlen kedvenc sci-fit képtelenség lenne megnevezni, úgyhogy legyen kettő! Frank Herbert: Dűne című regénye már kiskoromban elvarázsolt a gigantikus homokférgeivel és sivatagaival, főszereplője, az ifjú Paul Atreides pedig azóta is az egyik kedvenc regényhősöm. Dan Simmonstól a Hyperion pedig a modern science fiction egyik alapköve megannyi emlékezetes karakterrel és helyszínnel. A kedvenc ifjúsági könyvem - már ha belefér ebbe a kategóriába - szintén egy sci-fi, Orson Scott Card: Végjáték című regénye, amelyben borzongató módon manipulálnak kiemelkedő képességű gyerekeket a Föld megmentése érdekében.

Mit szeretsz a novellaírásban?
Ritkán írok novellát, a regények közelebb állnak hozzám. Számomra mindig az a legizgalmasabb egy novellában, hogy minden egyes szónak ereje van.

Min dolgozol épp?
A legutóbbi regényem, a Xeno tavaly novemberben jelent meg, de már jóval korábban elkészült. Úgyhogy azóta egy újabb regényen dolgozom, amely az emberi, testhez kötött létből történő továbblépésről, és az ezt lehetővé tevő technológiák okozta érdekkonfliktusokról, háborúról szól. A távolabbi jövő konfliktusai ugyanis valószínűleg arról fognak szólni, hogy milyennek kell lennie az emberi teremtményeknek.

Hogyan képzeled el magad 2050-ben?
Pont 75 éves leszek, remélem, aktív, pozitivista és energikus maradok ennyi idősen is. Mivel elég sok könyvet vásárolok, el sem tudom képzelni, hogy 2050-re mekkorára nő majd az otthoni könyvtáram, és egyáltalán hogy fognak ezek mind elférni a lakásban.