Nincs engedélyezve a javascript.
2050 Körinterjú – Moskát Anita

2050 Körinterjú – Moskát Anita

2018. július 7.

Miről szól a novellád?Egy kamaszlány bepereli a szüleit gyerekkori fényképek engedély nélküli közzétételéért, ez pedig rákényszeríti a családot, hogy az ennél komolyabb problémáikat is megbeszéljék. Gumicukorszív a címe.

Melyik a kedvenc sci-fid és ifjúsági könyved? Margaret Atwoodtól a Guvat és Gazella. A sci-fi számomra ugyanúgy az emberről szól, mint bármi más, és Atwood gyönyörűen, humanistán mesél el egy biológiai apokalipszist. A kedvenc ifjúsági regényem pedig Patrick Nesstől a Szólít a szörny. Általában a komoly témákat feldolgozó ifjúsági irodalom áll közel hozzám, ilyet szerettem volna olvasni kamaszként is, csak akkor valahogy nem került a kezembe. A szülők néha szeretik azt hinni, megóvhatják a gyereküket a világban lévő problémáktól, ha elzárják előlük ezeket a könyveket, de a tizenévesek nagyon is látják, érzik mindezt, és az ilyen írások pont segítenek a feldolgozásban.

Mit szeretsz a novellaírásban? A tömörségét, ahogy a konfliktus sallangok nélkül kiéleződik.

Min dolgozol épp?
Egy fantasy regényen, Irha és bőr a munkacíme. Az emberiségnek újra kell tanulnia benne, mit is gondolnak emberinek.

Hogyan képzeled el magad 2050-ben?
Rémisztő belegondolni, 61 éves leszek! A legnagyobb félelmem az öregedéssel kapcsolatban, hogy elmegy mellettem a világ, nem fogom érteni a fiatalokat vagy a technikát. Olyan szeretnék lenni, mint a mai szupernagyik, akik PS-eznek az unokáikkal és tudják, mi az a Snapchat.