Nincs engedélyezve a javascript.

70 év – 70 név

Kárász Eszter – Színész, Előadó művész

2020. október 12.
karasz_eszter_egesz_alakos_300.jpg

A Móra Kiadó könyvei gyerekkorom óta fontos pillanatokban kopogtatnak az életemben, és felnőve újra visszatérnek hozzám. Mert azokat a Lázár Ervin meséket, amiket még nagymamám olvasott nekem, később én olvastam éjszakákba nyúlóan a gyerekeimnek, és mikor karanténba kényszerülve online mesélni kezdtem a koncertjeinket hiányoló gyerekeknek, újra új értelmet kaptak.


Mert Janikovszky Éva könyvlapokon és valóságban is betöltötte a gyerekkorom, és mikor végig simítok a polcon könyvei gerincén, még mindig látom mosolyát, ahogy türelmesen várja gyerekrádiósként zavarban lévő riporteri kérdéseim megszületését. És hogy is lehetett volna másképp, mint hogy később ezek a betűk is visszatérnek felnőtt életembe, és immár színészként élhetem a színpadról évek óta a Lemez két oldala női karaktereit, szavakból csiszolt éles tükröt mutatva a nézőknek esténként.


És mert gyerekkorom meghatározó kötete, az Ami a szívedet nyomja később évekig tartó, Szabó Évával közös rádióműsorunk címét is adta, most pedig az Eszter-lánc mesezenekarral játsszuk megzenésítve, hogy miért nincs cipzár a banánon, vagy hogy szeretjük-e a nagy, vörös és elálló fület.

És mert nagymamám valamikor azt mondta, az igazán jó könyv olyan barát, aki végig elkísér. Köszönöm a Mórának, hogy ilyen sok barátom lett, és kísérnek. Végig.

Kárász Eszter hivatalos oldala elérhető ITT .

Eszter-lánc mesezenekar hivatalos oldala elérhető ITT .

Kárász Eszter

Színész, Előadó művész, Eszter-lánc mesezenekar énekese