Nincs engedélyezve a javascript.

Merj nagyot álmodni! Esti mesék lázadó lányoknak. Példa, érték: 100 rendkívüli nő története

2017. december 13.
estimeseklazadolanyoknak_elozetes_web-4.jpg

Száz rendkívüli nő, Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Elena Favilli és Francesca Cavallo könyvének már a története is különleges: a kiadásához szükséges összeget közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a szerzőpáros a Kickstarteren. Több mint hetven országból érkeztek adományok, összesen több mint egymillió dollár, amire új könyv esetében még nem volt példa.

A Good Night Stories for Rebel Girls magyar kiadása – Esti mesék lázadó lányoknak – a Móra Kiadó gondozásában jelent meg 2017. novemberében, s hogy mennyire népszerű, azt sokan megtapasztalhatták november végén: hetekkel a megjelenés után elfogyott a könyvesboltokból, a könyves webshopokból. 2017. december 8. óta újra kapható.

"Könyvünk száz története mind a bizakodó szív világmegváltoztató erejét bizonyítja"

– írják a szerzők.

– Fontos, hogy a lányok tudják, milyen akadályok állnak az útjukban, de ugyanilyen fontos, hogy tudják, ezek az akadályok nem áthághatatlanok. Azt szeretnénk, ha ezek a bátor úttörők példaként szolgálnának. Ha portréik elolvasása megerősítené lányainkban azt a meggyőződést, hogy a szépség bármilyen formában, színben, életkorban megnyilvánulhat. Ha minden olvasó tudná, hogy az a legnagyobb siker, ha szenvedéllyel, kíváncsisággal, nagylelkűséggel teli életet élünk. Ha mindennap eszünkbe jutna, hogy jogunk van boldognak lenni és merész felfedezéseket tenni.

A 100 rendkívüli nő

forrás: Szépítők Magazin /2017. december 13.