Nincs engedélyezve a javascript.

MÓRA MESEFESZTIVÁL OTTHONMARADÓKNAK – A MÓRA KIADÓ ÜNNEPI ÚJDONSÁGAI

Bár a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál áprilisban elmarad, a Móra Kiadó számos nagyon várt újdonsággal készült a gyermek- és ifjúsági irodalom rajongóinak, melyek egy részét online könyvbemutató keretei között ismerteti a Móra rajongói oldalán: https://www.facebook.com/mora.rajongo/

Az idén 70 éves Móra egy 24 szerzős meseantológiával, egy frissen debütáló író lebilincselően izgalmas kamasz sci-fijével, Bartos Erika Brúnó Budapesten sorozatnák ötödik kötetével, egy különleges, interaktív kalandkönyvvel, két felnőtt korosztálynak szóló Erich Kästner regénnyel, egy világjáró mesegyűjteménnyel, és egy történelmi ismeretterjesztő kötettel igyekszik kedvében járni a legkisebbtől a legnagyobb olvasókig, minden könyvbarátnak.

Az elmúlt 7 évtizedben jónéhány hullámhegyen és völgyön ment keresztül a kiadó. A jelenlegi körülmények között a könyvpiac helyzete sok más ágazathoz hasonlóan kifejezetten borús, de mi hiszünk benne, hogy ez hamarosan elmúlik, ezért mindannyian tesszük a dolgunkat. Tartozunk ezzel elődeinknek, szerzőinknek, munkatársainknak, partnereinknek, de mindenek előtt az olvasóinknak.” – mondta el Janikovszky János a Móra Kiadó vezérigazgatója.

Az Online MÓRA mesefesztivál programjai:

A bemutatók visszanézhetők!

április 25., szombat – 9:00

április 25., szombat – 9:00

BARTOS ERIKA: BRÚNÓ BUDAPESTEN 5. - DUNA

Az ötödik Brúnó-kötet a Dunáról szól. Bartos Erika végigveszi a legfontosabb tudnivalókat, a folyó történetét, érdekességeit, honnan ered, hány országon át, hova folyik, milyen nagy események köthetők hozzá. A budapesti szakaszt pedig részletesen végigjárják és hajózzák a könyv szereplői, bemutatva a főváros szigeteit és hídjait, ezek múltját és jelenét.
Szó esik a Duna szabályzásáról, a nagy árvizekről, Budapest jelentősebb víztornyairól, vízimalmokról, egykori és jelenlegi gátakról és jövőbeli tervekről.
Ahogy a korábbi könyvekhez, a Duna kötethez is készült foglalkoztató füzet, mely tartalmas szórakozást kínál a kicsiknek a mesehallgatások utánra.
Olvass bele
Könyvbemutató - Szigetek
Könyvbemutató - Hidak

Duna

Duna

Brúnó Budapesten 5.

Bartos Erika, Bartos Erika
Móra Könyvkiadó, 2020.04.27.
A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Duna című kötetből a folyó történetét, érdekességeit, illetve a főváros hídjait, szigeteit ismerhetjük meg. Minden kötethez fényképes foglalkoztatófüzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.
Duna lépésről lépésre - fényképes foglalkoztató

Duna lépésről lépésre - fényképes foglalkoztató

Brúnó Budapesten 5.

Bartos Erika, Bartos Erika
Móra Könyvkiadó, 2020.04.27.
A füzet Bartos Erika Brúnó Budapesten című sorozatához készült. A helyszínek, melyeket megismerhetünk a Duna című kötet rajzain, most fotókon is végigkövethetők. Fővárosi hidakat, szigeteket bemutató fényképek mellett néhány Budapesttel kapcsolatos feladatot is megoldhatnak a gyerekek.

A Brúnó Budapesten sorozat háttere:


A hatrészes sorozat főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros.

A családi történetek, mindennapi események közé szőve ismerhetjük meg Budát, Pestet, Dunát, szigeteket és a hidainkat.

április 25., szombat – 09:20

április 25., szombat – 09:20

Kerekítő évkerék mondókás, dalos foglalkozás a 10 éves Kerekítő mozgalom alapítójával, J.- Kovács Judittal.

Kerekítő évkerék

Kerekítő évkerék

Dalok - mondókák - jeles napok - játékok

J. Kovács Judit, Kállai Nagy Krisztina
Móra Könyvkiadó, 2019.08.29.
Az idén tízéves Kerekítő-sorozat jubileumi kötete bölcsődéseknek, óvodásoknak és szüleiknek szóló családi kiadvány. A mondókák, dalok, ünnepek, szertartások és közös játékélmények mind harmóniateremtők és lélekkerekítők.

április 25., szombat – 9:45

Philippe Nessmann: IRÁNY A MARS!

Az Irány a Mars! egy új, interaktív szórakoztató-ismeretterjesztő sorozatot első kötete.
Ez a könyv nem csak azoknak a kiskamaszoknak fog tetszeni, akik oviban mind a 3 évben űrhajósnak öltöztek a farsangon. De ők biztosan imádni fogják, ugyanis egy komplett Mars-expedíciót élhetnek benne végig, mégpedig úgy, hogy rajtuk múlik, sikerül-e.
A Hogy döntesz? sorozat lényege, hogy minden fejezet végén az olvasó dönti el, merre induljon tovább a történet. Így a végkimenetel nem látható előre és egyáltalán nem garantált a happy end. Viszont a szórakozást igen!

Irány a Mars!
-30%

Irány a Mars!

Hogy döntesz?

Nessmann, Philippe, Dofresh, Gulyás Adrienn
Móra Könyvkiadó, 2020.03.18.
Milyen űrhajós lenne belőled? Vedd föl a szkafandert, szállj be az űrhajóba, és irány a Mars! Ismerd meg az űrhajózás csínját-bínját, és landolj a vörös bolygón! Vajon ismered annyira a természettudományokat, hogy extrém körülmények között is boldogulj? Éld túl és vidd sikerre a Mars-expedíciót! A döntés minden fejezet végén a te kezedben van.

Április 25., szombat – 17:00

AMIKOR A KUKÁK VILÁGGÁ MENTEK

Írta: Balázs Ágnes, Böszörményi Gyula, Dávid Ádám, DókaPéter, Fehér Renátó, Garaczi Zoltán, Kalapos Éva Veronika, Kiss Judit Ágnes,Krusovszky Dénes, Majoros Nóra, Mán-Várhegyi Réka, Marék Veronika, MészölyÁgnes, Miklya Luzsányi Mónika, Molnár Krisztina Rita, Nógrádi Gábor, NyulászPéter, Pacskovszky Zsolt, Szabó Imola Julianna, Szenderák Bence, Tóth Kinga,Vig Balázs, Zágoni Balázs, Zalka Csenge
Illusztrálta: Bölecz Lilla, Grela Alexandra, Jásdi Júlia,Kárpáti Tibor, Koszó Gréta, Láng Anna, Molnár Jacqueline, Nagy Dávid, NagyDiána, Nagy Norbert, Hitka Viktória, Schall Eszter, Valló Berta
Szerkesztette: Ughy Szabina

Amikor a kukák világgá mentek
-40%

Amikor a kukák világgá mentek

Mai mesék a zöld jövőért

Móra Könyvkiadó, 2020.04.16.
Az antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.

A természet és az állatok szeretete örök témája az ifjúsági-és gyerekirodalomnak. Számos klasszikus népmesénk mellett Fekete István, Lázár Ervin vagy épp Nógrádi Gábor művei is tanúskodnak arról, hogy a tágabb környezetünk iránti érzékenység mindig jellemezte az írókat. A környezetvédelem témája csak az utóbbi évtizedben kezdett fontossá válni és a legegyszerűbben a meséken keresztül adható át, hiszen ez a műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.


Az idén hetvenéves Móra Kiadó fontosnak tartja egy olyan könyv létrejöttét, amelyben ma élő szerzők örökítik meg, ők miként gondolkodnak napjaink egyik fontos kérdéséről, a környezetvédelemről, fenntarthatóságról, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

A könyvben sok különféle nézőpont és értelmezés olvasható. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.
Az Amikor a kukák világgá mentek című kötetünkben huszonnégy kortárs író meséje olvasható. A népes szerzőgárda összeállításakor fő szempontunk az volt, hogy minél átfogóbb és színesebb képet adjunk a kortárs magyar gyermekirodalom alkotóiról. A huszonnégy felkért szerző, valamint a tizenhárom illusztrátor névsora már önmagában szavatolja, hogy egy igen sokszínű könyvet kaphasson kézhez az olvasó.

„Nem reményre van szükségünk, hanem cselekvésre” – mondja Greta Thunberg. Épp ezért szeretnénk egy olyan reprezentatív kiadványt adni a jövő nemzedékének kezébe,amely ezekhez a tettekhez ad erőt és bátorságot.
Az antológia meséit a 6-12 év közötti korosztálynak ajánljuk, de felnőtteknek is hasznos, lebilincselő olvasmány lehet.
Az Amikor a kukák világgá mentek nemcsak tartalmában, kivitelében is zöld könyv lesz, mivel hazai nyomdában környezettudatos nyomdatechnikával készül.

Április 25., szombat – 18:00

Április 25., szombat – 18:00

GÁSPÁR ANDRÁS GÁSPÁR: FÖLD 2 ZÁRÓVIZSGA

Az eddig elsősorban színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye vérbeli sci-fi, kamasz főhősökkel, akikre életük eddigi legnagyobb feladata vár: bebizonyítani egy különös vizsgaterepen, valahol az univerzum peremén, hogy az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból.
A Föld 2 egy különleges utazás története, melynek kamaszhősei, a Highbury Hills diákjai szándékuk ellenére, érthetetlennek tűnő körülmények között egy földszerű bolygóra kerülnek, ahol nemcsak virtuális és valóságos ellenfelekkel kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is. Nem bukhatnak el, mert ha kudarcot vallanak, az emberiség sorsa megpecsételődik. De vajon képes-e egy gimnáziumnyi lány és fiú megmenteni a jövőnket? Képesek-e működőképes társadalmat létrehozni? Vagy hasonló sors vár rájuk is, mint a történetben megidézett híres Golding-regény, A Legyek Ura fiatal szereplőire?

Föld 2 záróvizsga
-30%

Föld 2 záróvizsga

Gáspár András Gáspár
Móra Könyvkiadó, 2020.04.16.
Az eddig elsősorban színészként ismert Gáspár András Gáspár első regénye vérbeli sci-fi, kamasz főhősökkel, akikre életük eddigi legnagyobb feladata vár: bebizonyítani egy különös vizsgaterepen, valahol az univerzum peremén, hogy az emberiség bizalmat érdemel, képes tanulni korábbi hibáiból.

További könyvfesztiváli újdonságaink:

VARÁZSLATOS UTAZÁS - Esti mesék a világ minden tájáról

A kötet összesen 70 tündérmesét gyűjt egy csokorba a világ minden tájáról. Ezek jellegzetes, egymástól elütő néphagyományokat elevenítenek meg, és egytől-egyig egyformán lebilincselőek. A történetek rövidek, élvezetesek és kalandosak, tele feledhetetlen szereplőkkel. Nincs bennük semmi félelmetes, amely nyugtalanítaná vagy megijesztené a gyerekeket elalvás előtt. Segítenek álomba ringatni a kicsiket, hogy éjszakánként zavartalanul pihenhessenek Álomországban.
A könyv szerzője és illusztrátora Láng Anna, aki jelenleg Szardínián él és dolgozik. 2011-ben tervező grafikusként végzett a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Három évig egy reklámügynökségnél dolgozott, és közben a budapesti Nemzeti Színházzal is együttműködött. 2013-ban Shakespeare sorozatával megnyerte a békéscsabai Országos Tervezőgrafikai Biennálét. Jelenlegi szenvedélye a gyermekkönyvek illusztrálása. Az elmúlt évek során a White Star Kids több kötete számára is lenyűgöző illusztrációkat készített.

A MÍTOSZOK VILÁGA - Az antik görög hősök és istenek történetei

Ismerd meg az antik görög világ legnagyobb sztárjait és legizgalmasabb eseményeit ebből a gazdagon illusztrált könyvből, amely bebizonyítja, hogy a régi történetek a mai napig hatással vannak életünkre, és bizony sok mindent tanulhatunk belőlük.
Miért vannak villámok az égen? Mikor érkezett az első ember a földre? Hová kerültek az emberek a haláluk után? E kérdések megválaszolására a mítosz valódi meséket szőtt: izgalmas, fordulatos történeteket tele szerencsétlen sorsokkal, szerelmi gyötrődéssel, irigységgel, féltékenységgel, csodálatos kalandokkal, legyőzendő szörnyekkel. Olyan történeteket, amelyekkel az ókori görögök nemcsak magyarázni akarták a titokzatos természeti jelenségeket vagy az emberek és az istenek kapcsolatát, hanem a meséléssel egyben szórakoztatták is egymást, s továbbadták a történeteket.

Erich Kästner: HÁROM EMBER A HÓBAN – POKOL A SZÁLLODÁBAN ELŐZMÉNYNOVELLÁVAL

A Grand Hotel illusztris vendégeit különös pletyka tartja izgalomban: a szegényes ruhában érkező Hagedorn doktorról az a hír járja, hogy valójában álruhás milliomos! A személyzet és a nagyvilági hölgyek körberajongják a szimpatikus fiatalembert, és pont olyan lelkesen áradoznak róla, mint amennyire mélységes lenézéssel beszélnek egy másik vendégről, az ágrólszakadt Schulze úrról. Ám ebben a regényben senki nem az, aminek látszik, és főleg nem az, mint akinek hiszik. Ez igaz egy harmadik szállóvendégre is, a magát sikeres üzletembernek kiadó Kesselhuth úrra.
A félreértések közepette a három férfi élete legnagyobb kalandját éli át, amely mindegyikük sorsát megváltoztatja, sőt egyikük családi állapotát is…
Jelen kiadás különlegessége, hogy a regényhez csatoltan először jelenik meg magyarul, Nádori Lívia fordításában az a rövid, tragikus hangvételű novella (Pokol a hotelben), amely a világhírű regény közvetlen előzményének tekinthető.

Erich Kästner: AZ ELTŰNT MINIATŰR

Horn professzor a bűnözők krémjéhez tartozik. Igazi profi, a műkincsrablók gyöngye, akin lehetetlen kifogni, hiszen mindig három lépéssel a rendőrség előtt jár. De mit tehet egy ilyen briliáns elme, ha a jól megszokott és unásig ismert bűnüldözők helyett három lelkes amatőrrel kerül szembe? Erich Kästner letehetetlenül izgalmas és szórakoztató regényében éppen ez történik...
Külz papa, a derék berlini hentes, a feltűnően csinos és agyafúrt Irene, valamint a jóképű gazembernek látszó Struve úr felejthetetlen triója borítja fel a rutinos gengszterek terveit, miközben az eltűnt miniatűr hajszolva valamennyien átutaznak Dánián és fél Németországon.
A szerző legendás könyve most először jelenik meg a Móra Kiadónál.

A Móra Plusz sorozat háttere:
Számos szerzői életművet kezelünk, ahol a gyerekirodalmi munkák mellett a felnőtt olvasóknak szóló művek is kiemelkedőek. Ezeket jelentetjük meg a Móra Plusz sorozatban. Célunk, hogy azok az olvasók is találjanak nálunk minőségi olvasnivalót, akik már kinőttek az ifjúsági irodalomból.
Szerkesztőink olyan könyveket válogatnak össze, amik, bár klasszikus szerzők művei, mégis új megvilágításba helyezik a gyakran kötelező olvasmányok által bekategorizált írókat. Megmutatják azt a pluszt, amitől egy-egy szerző valódi értéke, életműve igazán kiteljesedik az olvasó számára.
2020 tavaszán két könyvvel folytattuk a Molnár Ferenc felnőtteknek szóló írásaiból összeállított kötetekkel indult Móra Plusz sorozatot. A Kästner-életmű két, méltán világhírű, a Móránál eddig meg nem jelent regényeivel bővítettük a 18 éven felüli olvasóknak szóló minőségi szépirodalmi kínálatunkat. Bámulatosan sziporkázó szövegek, és klasszikus vonalvezetésű, mégis magával ragadó kalandok várják az olvasókat a két frissen megjelent kötetben.

Varázslatos utazás
-30%

Varázslatos utazás

Esti mesék a világ minden tájáról

Láng Anna, Puszta Szilvia
A mítoszok világa

A mítoszok világa

Az antik görög hősök és istenek történetei

Valentino, Paolo, Mancini, Fabio, Varga Zsuzsanna
Három ember a hóban – Pokol a szállodában
-30%

Három ember a hóban – Pokol a szállodában

MÓRA Plusz

Kästner, Erich, Szabó Imola Julianna, Nádori Lídia, Sárközy Elga
Az eltűnt miniatűr
-30%

Az eltűnt miniatűr

MÓRA Plusz

Kästner, Erich, Szabó Imola Julianna, Sárközy Elga