Nincs engedélyezve a javascript.
Csillagok meséi

Csillagok meséi

Történetek csillagképekről a világ minden tájáról

3 999.- Ft
3 199.- Ft
-20%
160 pont
Szerző:
Illusztrátor:
Szerkesztő:
Megjelenés:
2020.09.28.
Oldalszám:
96
Az emberek évezredek óta csodálják az éjszakai égboltot, nem csoda, hogy számos legenda született a tündöklő csillagokról. Egyes történetek bosszúszomjas istenekről és istennőkről, szörnyekről és hősökről szólnak. Más mesék a természeti világ jelenségeit értelmezik, és az univerzum titkaira adnak magyarázatot.

Ez a lenyűgöző könyv a világ különöző pontjain látható csillagképekről szól. Olvasás közben eljuthatunk az ókori Görögországtól Észak-Amerikáig, Afrikától Kínán át a dél-csendes-óceáni szigetekig. Anita Ganeri, a díjnyertes szerző szövegét Andy Wilx gyönyörű, részletgazdag grafikája egészíti ki. Ketten együtt varázslatos könyvet hoztak létre, amelyet az eljövendő nemzedékek is kincsként őriznek meg.

Kapcsolódó cikkek
1 cikk
Megnézem

Hozzászólások

Móra Könyvkiadó
Móra Könyvkiadó
2020. október 2. 10:40
Köszönjük észrevételét. A legendamesék műfajilag nagyon közel állnak a tündérmesékhez, ezért nehéz éles határt húzni a kettő között. Hat éves kortól beszélünk klasszikus meseolvasós időszakról, a Csillagok meséi könyv történetei megfelelőek ezen korosztály számára, hiszen mind az elbeszélésmódjuk, mind a vizuális világuk ezen korosztályhoz alkalmazkodik.
Ughy Szabina – Irodalmi szerkesztő
Ildikó Szilágyi
Ildikó Szilágyi
2020. szeptember 30. 22:00
Tisztelt Szerkesztőség! Kérem javítani az életkori besorolást 6 éves korról 10-12 éves korra, mivel legendamesékről szól e csodás gyűjtemény. Köszönöm! Sz. Ildikó