Nincs engedélyezve a javascript.

BARTOS ERIKA BRÚNÓ SOROZATAI

2020. január 13.
bartos_erika_web.jpg



BRÚNÓ BUDAPESTEN

A hatrészes sorozat főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros. A családi történetek, mindennapi események közé szőve ismerhetjük meg Budát, Pestet és külön kötet készül majd a Dunáról, a szigetekről és a hidakról.

BRÚNÓ MESÉI

A sorozat tematikus, meseszerű köteteiben a népszerű Brúnó Budapesten sorozat főszereplőjének, Brúnónak az életébe pillanthatunk be. A fiúcska első éveinek fontos, meghatározó és ünnepi eseményeiről mesélő könyvlapokon jobban megismerkedhetünk családjával, rokonaival, kis barátaival, kedvenc állataival és persze magával Brúnóval is.

1. Brúnó Budapesten

Hogyan készül a Brúnó Budapesten-sorozat?

A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.

bruno_budapesten_buda_tornyai-1.jpg

Brúnó Budapesten - Buda tornyai

A kép forrása: www.bartoserika.hu

A sorozat első kötetében Buda történelmi részeit, a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát ismerhetjük meg.

Az első kötetben szereplő főbb nevezetességek:


Várnegyed: Halászbástya, Mátyás király játszópark, Mátyás-templom, Mária Magdolna-torony, Sándor-palota, Habsburg-kapu, Budavári Sikló, Clark Ádám tér, Váralagút, Hadtörténeti Múzeum, Tóth Árpád sétány, Országos Levéltár, Bécsi-kapu, telefónia Múzeum, Zenetörténeti Múzeum, Ruszwurm cukrászda, Várkert Bazár, Mátyás-kút, Budavári Palota, Kupola.


Gellérthegy: Szabadság-szobor, Citadella, Kilátókő szobor, Filozófusok Kertje, Gellérthegyi csúszdapark, Sziklatemplom, Cerka-firka játszótér, Gellért-szobor, Uránia Csillagvizsgáló.


Óbuda és Bel-Buda: Rókahegyi kőfejtő, Római-part, Csodák Palotája, Római Kalandpark, Római Strandfürdő, Aquincum, Katonai amfiteátrum, Óbudai Textilmúzeum, Játékkiállítás, Tabán, Öntödei Múzeum, Gül Baba türbéje, Bartók Emlékház, Millenáris Park, Zöld Péter játszótér, Láthatatlan Kiállítás, Széll Kálmán tér, Kopaszi gát, Bikás park, Körszálló, Normafa játszótér.

bruno_budapesten_buda_hegyei-2.jpg

Brúnó Budapesten - Buda hegyei

A kép forrása: www.bartoserika.hu

Tudod-e, milyen szobor bújik meg az Erzsébet-kilátó legfelső lépcsőfoka alatt, honnan kapta a nevét a Hármashatár-hegy, és hogyan alakult ki a Szemlő-hegyi-barlang? Ültél-e már a Libegőn, a Fogaskerekűn vagy a Gyermekvasúton? A Buda hegyei című kötetéből Buda hegyvidékét, Észak-és Dél-Budát ismerhetjük meg

A második kötetben szereplő főbb nevezetességek:


Budai hegyvidék: Zugligeti Libegő, Erzsébet-kilátó, Szép Ilona étterem, Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, Déli pályaudvar, Guckler Károly-kilátó, Fenyő Gyöngye, Máriaremete,
Remeteszőlős, Ördögárok, Csergezán kilátó, Apáthy szikla, Árpád kilátó, Tündérszikla, Kaán Károly kilátó, Szépjuhászné büfé, Pálos kolostor, Úti Madonna-kápolna, Auguszt Pavilon, Gyermekvasút, Fogaskerekű, Pasaréti Honvéd Lovarda, Petneházy Lovasklub, Piczinke udvar, Normafa, Klebelsberg Kulturkuria, Pesthidegkuti Kálvária, Náncsi néni étterme, Cantata Profana szobor, Szemlő-hegyi-barlang, Pál-völgyi-barlang, József-hegyi-kilátó, Ferenc-hegyi tanösvény, Fonó Budai Zeneház, Dzsungel Játszótér, Kongresszusi Központ parkja, Hűvösvölgyi Gyermekvasutas Múzeum, Széchenyi Gloriett, János kórház, Sashegyi Látogatóközpont, Jókai-kert, Hagyományok Háza, Budai Arborétum, Feneketlen tó, Tranzit büfé.


Dél-Buda: Tropicarium, Péter Pál kápolna, Stáció-kert, Törley Látogatóközpont, Sacelláry kastély, Barlanglakás, Nagytétényi kastély, Budaörsi repülőtér, Budaring Gokart, Bob pálya, Dunaparty megálló, Memento Park, Eleven Park, Műszaki Tudománytár.

bruno_budapesten_pest_szive-1.jpg

Brúnó Budapesten – Pest szíve

Kép forrása: www.bartoserika.hu

Pest szíve című kötetéből Pest belvárosát, fontos nevezetességeit ismerhetjük meg. Minden kötethez fényképes foglalkoztatófüzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal.


Tudod-e, hogy a Kiskörút Pest régi városfalának helyén húzódik, a Kagykörút vonalán pedig a Duna mellékága folyt egykor? Ismered-e a Parlament, az Operaház, a Nemzeti Múzeum vagy a Nyugati pályaudvar történetét?

A harmadik kötetben látható főbb nevezetességek:


Parlament, Kossuth tér, Szabadság tér, Szent István Bazilika, Magyar Állami Operaház, Deák tér, Kis körút és nagy körút nevezetességei, Nemzeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Bálna, Fővám téri vásárcsarnok, Vörösmarty tér, Vigadó, Zeneakadémia, Gerbaud Cukrászda, Szamos Csokoládé Múzeum, Nyugati pályaudvar és sok más látványosság, ami a nagykörúton belül érdekes lehet gyerekszemmel.

bruno_budapesten_pest_fenyei-1.jpg

Brúnó Budapesten – Pest fényei

A kép forrása: www.bartoserika.hu

A Pest fényei című kötetből Pest külvárosát, fontos nevezetességeit ismerhetjük meg:


Vasúttörténeti Parkot, a Népliget titokzatos Sétáló Naprendszerét, a Hősök téri Millennium szoborcsoport szobrait, a Fővárosi Állatkertet, a Naplás tó bicikliútját, a Füvészkertet, a Természettudományi Múzeumot, majd ellátogatunk a Csokoládé Múzeumba, és a Művészetek Palotájába is.

ELŐKÉSZÜLETBEN

ELŐKÉSZÜLETBEN

Brúnó Budapesten – DUNA

A kép forrása: www.bartoserika.hu

Az ötödik Brúnó-kötet a Dunáról szól. Végigveszem a legfontosabb tudnivalókat, a folyó történetét, érdekességeit, honnan ered, hány országon át, hova folyik, milyen nagy események köthetők hozzá. A budapesti szakaszt pedig részletesen végigjárják és hajózzák a könyv szereplői, bemutatva a főváros szigeteit és hídjait, ezek múltját és jelenét. Szó esik a Duna szabályzásáról, a nagy árvizekről, Budapest jelentősebb víztornyairól, vízimalmokról, egykori és jelenlegi gátakról és jövőbeli tervekről.
A könyv megjelenése 2020 áprilisára várható.

A Dunáról szóló könyvhöz két kisfilm is készült. Az egyik a szigeteket, a másik a hidakat mutatja be:

Bartos Erika - Brúnó Budapesten - Szigetek
Zene: Garabonciás Együttes

Bartos Erika - Brúnó Budapesten - Hidak
Zene: Garabonciás Együttes

Buda tornyai

Buda tornyai

Bartos Erika
Buda hegyei

Buda hegyei

Bartos Erika
Pest szíve

Pest szíve

Bartos Erika
Pest fényei

Pest fényei

Bartos Erika

2. BRÚNÓ MESÉI

A sorozat tematikus, meseszerű köteteiben a népszerű Brúnó Budapesten sorozat főszereplőjének, Brúnónak az életébe pillanthatunk be. A fiúcska első éveinek fontos, meghatározó és ünnepi eseményeiről mesélő könyvlapokon jobban megismerkedhetünk családjával, rokonaival, kis barátaival, kedvenc állataival és persze magával Brúnóval is.

bruno_mesei_szuletesnap_200x241.jpg

A születésnap minden kisgyerek életében fontos ünnep, az első hét év pedig meghatározó. Így van ez Brúnó életében is. A kötetben, születésnapjai tükrében végigkövethetjük a hétéves fiúcska növekedésének történetét "nulladik születésnapjától", vagyis a születésétől kezdve.

bruno_mesei_kistestverek_nagytestverek_hirek-1.jpg

A kistestvér érkezése minden gyerek életében fontos esemény. Öröm, várakozás, de egyben félelem, szorongás forrása is. Vajon a szüleim ugyanannyit fognak törődni velem, ugyanúgy fognak szeretni azután is, hogy megszületik a kistestvérem? Ezt a kérdést teszi fel magának a hatéves Brúnó, a Brúnó Budapesten sorozat immár jól ismert főszereplője, amikor megtudja, hogy kistestvére lesz. Hajtja a kíváncsiság, utána akar járni, hogy vajon az ismerősei, kis barátai hogyan élték meg saját kistestvérük születését.


Nézzétek meg a kötethez készült bemutatkozó filmet >>>>

Születésnap

Születésnap

Bartos Erika
Kistestvérek, nagytestvérek

Kistestvérek, nagytestvérek

Bartos Erika