Nincs engedélyezve a javascript.
Könyvfesztiválhavi újdonságok a Mórától

Könyvfesztivál havi újdonságok a Mórától

Április hagyományosan a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hónapja. Minden évben izgatottan várjuk, hiszen ebben a hónapban nemcsak a tavasz, de a friss gyermek- és ifjúsági irodalom legjava is megérkezik, kezdetét veszi az új könyvszezon.

Bár idén sajnos nem találkozhatunk a Millenáris pazar kiállítóterében és szép zöld gyepén, friss, illatos könyvcsemegékkel készültünk babakortól egészen a fiatal felnőttekig minden korosztálynak!

E fesztiválhónapban zárunk le egy hatalmas népszerűségnek örvendő sorozatot, Bartos Erika: Brunó Budapesten könyveinek sorát a 6. kötettel, és elindítjuk az Ovisokosító és a LOL+ sorozatokat, melyek igazán friss hangú, hiánypótló tematikájú kötetekkel gazdagítják a könyvkínálatot.

Emellett egy újabb életmű bemutatásába is belekezdünk Kányádi Sándor természet témájú meséiből és verseiből összeállított kötettel.

Babáknak:

J. KOVÁCS JUDIT – LACKFI JÁNOS: SZÁZÉRINTŐ – ÖLBELI JÁTÉKOK ÉS MONDÓKÁK

6 hónapos kortól

Tervezett megjelenés: 2021. 04. 30.


A mondókázás, ölbeli játék néphagyomány, de hála kortársainknak ma már nem csak a népköltészetre támaszkodhatunk, ha karonülőnkkel, totyogónkkal ritmusos, kacagtató verses játékokra vágyunk.


2013-ban jelent meg először J. Kovács Judit, a Kerekítő mozgalom alapítója és Lackfi János költő közös kortárs mondókás könyve: a Százérintő, melyben 30 ölbeli játék várja a 21. századi babákat, a megszokott állatbarátok mellett olyan szereplőkkel is, mint a mobiltelefon vagy a repülő.


A kötetet 2021-ben – Lackfi János, korunk egyik legkedveltebb költőjének félszázados születésnapi évében – Kállai Nagy Krisztina, a Kerekítő könyvcsalád többi kötetéből jól ismert szeretni való illusztrációival adjuk ki újra sokak örömére.

Kerekítő Százérintő
-35%

Kerekítő Százérintő

Mai mondókák, ölbeli játékok

J. Kovács Judit, Lackfi János, Kállai Nagy Krisztina
Móra Könyvkiadó, 2021.04.28.
Mesélj „fejmesét” a gyerekednek! Olyat, amit te találsz ki! Éppen akkor és éppen ott… Meglátod: élvezni fogja. Hát még ha „fejből” mondókázol, „kerekítesz” vele! Lackfi János és J. Kovács Judit ezt csinálták. És milyen jól! Még te is használhatod… És mintául is szolgál: így kell – így is kell – a mai szülőknek a mai gyerekkel „kerekíteni”.

Óvodásoknak:

MIKLYA LUZSÁNYI MÓNIKA: ROZMARING ÉS TARACK VISELKEDNI TANUL

3 éves kortól

Tervezett megjelenés: 2021. 04. 18.

Hiánypótló sorozatot indítunk Ovis Okosító címmel, melyben didaktikus eszközök nélkül, könnyed és humoros folytatásos családmesében mutatjuk be az alapvető illemszabályokat, a közlekedés, a családi kapcsolatok és a digitális eszközök használatának legfontosabb tudnivalóit.

Az első kötetben megismerjük a mesék főszereplőit: egy vaddisznócsaládot. A kissé öntörvényű Horka papát, a kifinomult Luána mamát, két ovis korú iker vadmalackájukat, Rozmaringot és Tarackot, valamint a köszönések fajtáit, a kérem és a köszönöm szavak varázserejét, illetve azt is megtanulhatjuk, hogyan viselkedik egy jól nevelt vadmalac az asztalnál.

A kötet szellemes, gyerekszemeknek kifejezetten megkapó illusztrációit Tóth Andrej készítette.

Olvass bele itt!

Olvasd el a szerzővel készült rövid interjúnkat itt!

Rozmaring és Tarack viselkedni tanul
-35%

Rozmaring és Tarack viselkedni tanul

Miklya Luzsányi Mónika, Tóth Andrej, Ughy Szabina
Móra Könyvkiadó, 2021.04.19.
Az Ovis Okosító sorozat célja, hogy didaktikus eszközök nélkül, mesén keresztül, példák és megélt érzések segítségével nevelje a legkisebbeket, a szülők pedig ötletet kaphassanak egy-egy rázós helyzet kezeléséhez.
A mesék főszereplője egy vaddisznócsalád. A kissé öntörvényű Horka papa és a kifinomult Luána mama a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel neveli két vadmalackáját, Rozmaringot és Tarackot. Az ikerpár azonban, mint minden igazi óvodás, imád játszani és rosszalkodni….

BARTOS ERIKA: BRÚNÓ BUDAPESTEN 6. – BUDAPEST KÖRNYÉKE

6 éves kortól

Tervezett megjelenés: 2021. 04. 09.


A 6 részes sorozat záró kötetében, Buda hegyei és tornyai, Pest szíve és fényei, valamint a Duna sok-sok érdekessége után a Budapest környéki kirándulóhelyekről tudhatunk meg többet.


Szentendre, Vácrátót, Veresegyház, Mogyoród, Gödöllő, Ócsa, Érd, Zsámbék, Biatorbágy, Agárd, Paprét, Dobogókő, az Egri vár másolata, Pomáz, Dunakeszi, Solymár, Budaörs, a Jági-tanösvény, a Pilis hegység, 9 fejezetben rengeteg ismert és kevésbé ismert célpontot ismerhetünk meg családi túrákhoz Bartos Erika és mesehősei, Brúnó és barátai szemén keresztül.


A kötethez ezúttal is további érdekességeket és rengeteg színes feladatot rejtő munkafüzet is készült.


Olvass bele itt!

A teljes sorozatról érdekességeket olvashatsz itt.

Budapest környéke
-35%

Budapest környéke

Brúnó Budapesten 6.

Bartos Erika, Dávid Ádám
Móra Könyvkiadó, 2021.04.09.
A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A Budapest környéke című kötetből a fővárost körülvevő érdekességeket ismerhetjük meg. A könyvhöz foglalkoztatófüzet is készült.
Tudod-e, hogy a Budakeszi Vadasparkban több mint ötvenféle állatot láthatsz?
Budapest környéke lépésről lépésre
-35%

Budapest környéke lépésről lépésre

Fényképes foglalkoztatófüzet a Brúnó Budapesten - Budapest környéke című mesekönyvhöz

Bartos Erika, Dávid Ádám
Móra Könyvkiadó, 2021.04.09.

BALÁZS ÁGNES: A CSAVARGÓ KISAUTÓ ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

6 éves kortól

Tervezett megjelenés: 2021. 04. 20.


A Mesék örökmozgóknak különleges koncepciója utat talál a sokszor túlterhelt, hiperaktív vagy figyelemzavaros gyerekekhez, hiszen a felolvasásra szánt, rövid, humoros mesék egy-egy kiemelt kifejezéséhez egyszerű mozgásgyakorlatok társulnak. Keltsd életre a rosszcsont medvebocsok, a félénk helikopter vagy a csavargó kisautó történetét!


Olvass bele itt!

A teljes sorozatról hasznos információkat találsz itt.

A csavargó kisautó és más történetek
-35%

A csavargó kisautó és más történetek

Tapsolj! Ugrálj! Kiabálj!

Balázs Ágnes, Horváth Ildi, Ughy Szabina
Móra Könyvkiadó, 2021.04.20.
Balázs Ágnes a Móra Könyvkiadó házi szerzője. Legismertebb karaktere a Pöttyös-sorozatban felbukkant Lufi, a cserfes kamaszlány, akinek nyolc köteten át izgulhatjuk végig hajmeresztő kalandjait, de az írónő kiválóan ismeri az óvodás és kisiskolás korosztály problémáit is, amelyről számos meséje, meseregénye tanúskodik.

Iskolásoknak:

KÁNYÁDI SÁNDOR: VILÁGGÁ MENT A NYÁR

6 éven felülieknek

Tervezett megjelenés: 2021. 04. 14.


A kötet meséiből és verseiből az évszakok fonalára fűzve, a természet lényeire, jelenségeire figyelve készült a válogatásunk, elsősorban 6–8 éves kisgyerekek számára. A szövegek felolvasásra és az olvasni tanulók szárnypróbálgatásaira egyaránt alkalmasak. Az ismeretlen vagy szokatlan kifejezéseket olvasóbarát jegyzetekkel magyarázzuk meg a gyerekeknek.


Meddig ér a rigófütty? Miért némák a tulipánok? Hová ballag a folyó? Miért hápog a réce? Kányádi Sándor gondoskodik róla, hogy a kérdések belebújjanak a fejünkbe, és a válaszokat a környezetünkben is felismerjük. Mert valóságos környezetismeret-órát tart, csak kötetlenül, a maga „gyere velem, mesélek neked" módján.


A verseket a Quasimodo-emlékdíjas és HUBBY-díjas Miklya Zsolt költő válogatta.

A kötet színpompás illusztrációit Bogdán Viktória illusztrátor készítette.


Olvass bele itt!

A Kányádi kötet szerkesztőjével, Miklya Zsolttal készült interjúnkat elolvashatod itt.

Világgá ment a nyár
-35%

Világgá ment a nyár

Kányádi Sándor, Bogdán Viktória, Miklya Zsolt
Móra Könyvkiadó, 2021.04.14.
Meddig ér a rigófütty? Miért némák a tulipánok? Hová ballag a folyó? Miért hápog a réce? Kányádi Sándor gondoskodik róla, hogy a kérdések belebújjanak a fejünkbe, és a válaszokat a környezetünkben is felismerjük. Mert valóságos környezetismeret-órát tart, csak kötetlenül, a maga "gyere velem, mesélek neked" módján.

Középiskolásoknak:

CANDACE BUSHNELL, KATIE COTUGNO: CSAJOKNAK KÖTELEZŐ

15 éven felülieknek

Várható megjelenés: 2021. 04. 07.


Ezzel a regénnyel indítjuk el a LOL+ sorozatot, melyben megtalálható lesz a közel 10 éves, immár 30 kötettel büszkélkedő LOL könyvsorozat könnyed, szórakoztató romantikája a néha sírva nevetős pillanatokkal. S hogy mi lesz ezekben a könyvekben a plusz? A történetek árnyaltabb világképe, összetettebb konfliktusai, fajsúlyosabb kérdései okán.


Az első kötet, mely Nagy Boldizsár fordításában jelenik meg, rögtön egy nagyon fontos kérdést jár körbe. Milyen elvárásoknak kénytelen megfelelni egy középiskolás, ha jól akar teljesíteni? Mi történik, ha egy tanár visszaél a helyzetével, és a diáknak nem hisz senki? Kiállhat-e magáért, s ha igen, hogyan? Milyen egy középiskolai feminista klub? Léteznek-e feminista fiúk?


Az ikonikus Szex és New York sorozat írónője társzerzőként most egy young adult regényben mutatja meg, hogy fontos kérdésekről is lehet olvasmányos keretek között beszélni.


Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno közös regénye egyszerre szórakoztató és gondolatébresztő – a #MeToo-mozgalom egyik fontos alapműve lehet.


Olvass bele itt!

A kötetet bemutatja Nagy Boldizsár, a LOL sorozat válogató szerkesztője itt.

Csajoknak kötelező
-35%

Csajoknak kötelező

Candace Bushnell, Katie Cotugno, Nagy Boldizsár
Móra Könyvkiadó, 2021.04.07.
Carrie Bradshaw tizenéves hasonmása még nem tudja, milyen a jó szex. Azt azonban igen, hogyan küzdjön a szexizmus ellen. A Szex és New York írójának új nemzetközi sikerkönyve!
Mr. Beckett jóképű, fiatal és sokkal lazább, mint a gimnázium többi tanára.