Nincs engedélyezve a javascript.
Gyerekkori agresszió

Gyerekkori agresszió

Az erőszakos viselkedés kezelése

2 999.- Ft
2 399.- Ft
-20%
120 pont
Szerző:
Fordító:
Megjelenés:
2015.
Oldalszám:
144
Azok a felnőttek, akik munkájuk során gyerekekkel foglalkoznak, nem tudják függetleníteni magukat attól a hatástól, amit az agresszió tabusítása okoz. Jesper Juul könyve ezt a tabut igyekszik megdönteni. Arra keresi a választ, hogy miért diszkrimináljuk azokat, akik erőszakos fellépésükkel sok bánatot, gondot és álmatlan éjszakát okoznak nekünk.

„A konstruktív agresszió olyan, mint a szexualitás és a szerelem. Az élethez mindháromra szükségünk van: ezek adnak tartalmat kapcsolatainknak, hozzájárulnak az emberi lét mélyebb megértéséhez, és jobb életminőséget biztosítanak.”
Felnőttként megtanultunk úgy beszélni és viselkedni, hogy még a látszatát is elkerüljük az agresszivitásnak. De ez akkor nem más, mint kedvességnek és tisztességnek álcázott erőszak. Pedig éppen az erőszak ilyen megnyilvánulása sérti leginkább a gyerekek integritását. A szerző kristálytiszta logikával és számos jól átélhető példával mutatja be, hogyan érthetjük meg gyermekeink agresszív viselkedésének mozgatórugóit, és hogyan segíthetünk nekik a mindennapokban. Jesper Juul nemzetközileg elismert családterapeuta, számos aktuális pszichológiai problémáról szóló könyv szerzője. A világszerte működő Family-Lab International családsegítő szolgálat alapítója és vezetője.
További információk a szerzőről: www.jesperjuul.com; www.family-lab.com

A TARTALOMBÓL
› A testi és lelki egészség titka
› Nem akarunk erőszakot!
› Az agresszió okai
› Hogyan integráljuk az agressziót?
› Empátia ? az erőszak ellenszere
› Mit tegyünk, ha agresszív a gyerekünk?

További könyvek