Nincs engedélyezve a javascript.
I. Matykó király

I. Matykó király

Világmegváltás kezdő királyoknak

3 999.- Ft
3 199.- Ft
-20%
160 pont
Megjelenés:
2018.
Oldalszám:
312
Olvass bele
Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egy napon uralkodóvá válik? Ki ne játszott volna már el azzal a gondolattal, hogy jobbá teszi a világot? A világhírű lengyel regény főhőse, I. Matykó király átélhette mindezt a dicsőséget, annak összes örömével, kihívásával és keserűségével együtt. A fordulatokban gazdag meseregény részletesen bemutatja, hogy hova vezet a tapasztalat nélküli jó szándék, s hogy milyen veszélyeket rejtenek az át nem gondolt reformok, s végül belátjuk, egyáltalán nem baj az, hogy a gyerekeknek tanulniuk kell, a felnőtteknek pedig dolgozniuk. Az I. Matykó király a felelősségvállalás regénye is. Megtanulhatjuk belőle, hogy mekkora kincs az igaz barátság, a bátorság és az őszinteség.

A regény írója Janusz Korczak, születéskori neve Henryk Goldszmit, (Varsó, 1878/1879. - Treblinka, 1942.) - író, orvos, filantróp és pedagógus. A Varsói Egyetemen szerzett orvosi diplomát, és néhány évnyi, gyermekkórházban végzett gyakorlat után harminc esztendőn keresztül (1912-1942) egy zsidó árvaház igazgatója volt. Tevékenykedett a Mi Otthonunk nevelőotthonban is, ahol lengyel árvák laktak. Gyerekeknek szóló újságot szerkesztett, és Öreg Doktor álnéven rádiómeséket is felolvasott nekik. Több mint húsz könyvet írt, és körülbelül ezernégyszáz cikke jelent meg hozzávetőleg száz kiadványban. A treblinkai haláltáborban vesztette életét neveltjeivel együtt.

Az I. Matykó király közel harminc nyelven jelent meg; több film, rajzfilm és operaszövegkönyv is készült belőle. A Móra Könyvkiadó gondozásában 1969-ben megjelent könyvet most újrafordított, ünnepi kiadásban veheti kézbe az olvasó.

Matykó király Lengyelországban

Kiállítás a POLIN Múzeumban, Varsóban

További könyvek
Olvass bele
2 előnézet
Beleolvasok
Kapcsolódó cikkek
3 cikk
Megnézem
Kapcsolódó írások

Hozzászólások