Nincs engedélyezve a javascript.
Lóri és a kihalt állatok

Lóri és a kihalt állatok

Eredeti ár:
2 999 Ft
Online ár:
2 399 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén is érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

120 pont
Illusztrátor:
Megjelenés:
2022.05.09.
Oldalszám:
144
Olvass bele
"A kihalt állatokról beszéltem a többieknek. Azzal kezdtem, hogy kihalt állat alatt nemcsak a Tyrannosaurus rexet és a kardfogú tigrist értjük, ezt jó, ha az elején tisztázzuk. Elmeséltem, hogy nagy bajok vannak most is, folyamatosan tűnnek el a különböző állatfajok a bolygóról, és ez hosszú távon tarthatatlan, komoly árat fogunk fizetni érte.
Gondoltam, jól rájuk ijesztek, hátha akkor sikerül átadni valamit, azt mondtam, tulajdonképpen elvesztettük a harcot, mindennek vége. Aki szereti a katasztrófafilmeket, sokat spórolhat a mozijegyen, pár év, és elég lesz az ablakon kinéznie."

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Hogyan dolgozza fel anyja és az iskolaudvaron élő kisegér, Edmondantesz halálát, saját elhúzódó betegségét, klímaszorongását, teste zavarba ejtő változásait? S legfőképpen: mit kezdjen az osztálytársa, Panni iránti titkos érzéseivel?

A finom érzékenységgel megírt regény - a Regényes természet irodalmi pályázat nyertes műve - a szerző első kötete a Móra Kiadónál.

„Felelősek vagyunk a kék bolygóért, felelősek vagyunk a minket körülölelő életért, óvni szeretnénk, hogy unokáink unokái is élvezhessék a természet ezernyi színét, a madarak énekét. Az Aktív Magyarország kormánybiztosság és a Magyar Írószövetség Regényes természet címmel pályázatot írt ki ifjúsági regények írására. Kerestük Fekete István utódjait, akik izgalmas, szerethető történeteket írnak a gyerekeknek mai nyelven, mai eszközökkel a természet szeretetéről, a természetvédelem fontosságáról, a klímaváltozásról.

A zsűri Regős Mátyás kötetének ítélte a pályázat első díját, remélem, hogy könyve nektek is tetszeni fog!”


Révész Máriusz

kormánybiztos, a regénypályázat ötletgazdája


Ezek is érdekelhetnek!
Olvass bele
1 előnézet
Beleolvasok
Nézz bele
1 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem
Radványi Maja további művei