Nincs engedélyezve a javascript.

Szökőév

Talán ritka, de igaz történet. Két fiatal fiúról szól, mindketten Szegeden érettségiztek, a háború miatt rövidített 1943-44-es tanévben. Az érettségi tablón még nem viseltek sárga csillagot. Tizennyolc évesen kapták a behívót munkaszolgálatba, még nem volt idejük kamaszból felnőtté válni.
Korcsoport:
15+
Kategória:
Regények
Megjelenés:
2008.
Oldalszám:
256
Szállítás:
2-4 munkanap
Raktári kód:
MO1430
EAN:
9789631184532
Kötésmód:
keménytáblás
Tömeg [g]:
300
Eredeti ár:
2 490 Ft
Online ár:
2 042 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

Mennyiség:
41 pont
Leírás
Talán ritka, de igaz történet. Két fiatal fiúról szól, mindketten Szegeden érettségiztek, a háború miatt rövidített 1943-44-es tanévben. Az érettségi tablón még nem viseltek sárga csillagot. Tizennyolc évesen kapták a behívót munkaszolgálatba, még nem volt idejük kamaszból felnőtté válni. Addigra megtanulták, amit az iskolai oktatás megkövetelt tőlük, matematikát, fizikát, kémiát, latint, németet, de fogalmuk sem volt arról, mi zajlik körülöttük a valódi világban. Pedig az az év még a zaklatott huszadik századnak is legrémségesebb éve volt. A rémségekből két hősünknek is kijutott. Munkatáborok, erőltetett menetek, fogság, hadbíróság…
Ez az írás mégsem csak arról szól, milyen kalandosnak is nevezhető módon élte túl a nevezetes „szökőévet” a két barát - egyikük maga a szerző. Hiteles krónika ez a háború végéről, a magyar holokausztról, jókról, rosszakról, közömbösökről és a mindenen túljuttató derűs életerőről.
A szerző több mint fél évszázada távol él Magyarországtól, elismert nevet szerzett a tudományos életben, de ezzel az életrajzi regénnyel még tartozott önmagának, barátainak és kortársaknak.

A Móra Ferenc Könyvkiadó és a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár a Holokauszt-emlékév tiszteletére 2004-ben többfordulós online játékot hirdetett Váradi Z. Ferenc Szökőév című regényének alapján.

Ezek is érdekelhetnek!
Nézz bele
Nézz bele
1 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
3 cikk
Megnézem