Nincs engedélyezve a javascript.
Rozmaring és Tarack viselkedni tanul

Rozmaring és Tarack viselkedni tanul

2 499.- Ft
1 999.- Ft
-20%
100 pont
Illusztrátor:
Szerkesztő:
Megjelenés:
2021.04.19.
Oldalszám:
48
Olvass bele
Az Ovis Okosító sorozat célja, hogy didaktikus eszközök nélkül, mesén keresztül, példák és megélt érzések segítségével nevelje a legkisebbeket, a szülők pedig ötletet kaphassanak egy-egy rázós helyzet kezeléséhez.
A mesék főszereplője egy vaddisznócsalád. A kissé öntörvényű Horka papa és a kifinomult Luána mama a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel neveli két vadmalackáját, Rozmaringot és Tarackot. Az ikerpár azonban, mint minden igazi óvodás, imád játszani és rosszalkodni….
A kötetek hétköznapi eseményeket dolgoznak fel, mint a testvérek közötti civakodás, a köszönés, a köszönöm és kérem típusú „varázsigék” használata, a jólnevelt viselkedés, vagy étkezés kérdése, a közlekedési szabályok, és a rokoni kapcsolatok hálója. A szórakozáson túl kiváló beszélgetésindítók lehetnek.
Az Ovis Okosító sorozat első részében a legalapvetőbb illemszabályokkal ismerkedhetünk meg: így például a köszönések fajtáival, a kérem és a köszönöm szavak varázserejével, illetve azt is megtanulhatjuk, hogyan is viselkedik egy jól nevelt vadmalac az asztalnál.

"Miklya Luzsányi Mónika könyve sok-sok humorral fűszerezve teszi életszerűvé és élvezhetővé a moralizálástól mentes történetet, amely segít az óvodáskorú gyerekeknek eligazodni a „tudni illik, hogy mi illik” útvesztőjében."

Dr. Szinger Veronika - Károli Gáspár Református Egyetem„Kedves szülők! Csak akkor merjék a gyerekek kezébe adni ezt a könyvet, ha otthon a papa és a mama is jól viselkedik, mert bizony a mese szerint ott is lehetnek bajok. Ami nem baj mindaddig, amíg valaki igyekszik tanítani a helyes viselkedést. Mert ma nem divat a fegyelmezés, az a módi, hogy teljesedjen ki a gyerek egyénisége – de ha nem tud köszönni, ha nem tud kérni, ha nem érdekli más, csak saját maga, addig vesztest nevelnek belőle. Mert azzal a mentalitással nem fogadja el őt semmilyen közösség, soha nem lesz sikeres. Ez a kedves, szándékosan nem „bájost” mondtam, könyv teljesen hétköznapi példákon mutatja be, mire is kell naponta vigyázni, hogyan kell úgy „nevelni” a családot, hogy ne sértődés legyen a vége. Várom a sorozat többi részét, mert szívesen olvastam.”

Görög Ibolya - protokoll szakértő"Hiánypótló. Szükség van rá, hiszen oly nagy szükség van arra, hogy a gyerekekhez közel hozzuk azokat az együttélési szokásokat, szabályokat, melyek segítenek a kapcsolatok alakításában, az együttlétek zökkenőmentesebb, jó hangulatú kialakulásában, mert számomra, az illemszabályok ezt jelentik."

Karczewicz Ágnes -óvónő, a Kincsek és kacatok óvodáknak blog szerzője"A szöveg a mindennapi nevelői gyakorlatban összekapcsolható a dramatikus játékok lehetőségeivel, alkalmazható az illemszabályok sikeres elsajátításához, az apró konfliktusok feloldásához, a társas kapcsolatok fejlesztéséhez. A képeskönyv jó élményforrás az óvodai beszélgetésekhez, lehetőséget nyújt a további történetszövési alkalmakhoz. A meseszöveg számtalan ötletet rejt az illemtanulás koncepciójába illeszkedő szituációk játékos feldolgozásához: lehetővé teszi, hogy a gyerekek oldott keretekben különböző szerepkörökbe bújva új tapasztalatokra tegyenek szert, eltérő reakciókat próbáljanak ki, minél pontosabban fejezzék ki gondolataikat. A humor erejével felvértezett képes mesekönyv az óvodai feldolgozáson túl otthoni közös olvasmányélményre, játékra, beszélgetésekre is alkalmat ad. "

Bereczkiné dr. Záluszki Anna - ELTE TÓK

Játssz Rozmaring és Tarackkal, keresd meg a 8 különbséget!

Játssz Rozmaring és Tarackkal! Vágj, ragassz, színezz!

ROZMARING ÉS TARACK MEGISMERKEDIK AZ OVIVAL

Pedagógiai segédanyag letöltése
További könyvek
Olvass bele
1 előnézet
Beleolvasok
Hallgass bele
1 audió
Belehallgatok
Nézz bele
2 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
6 cikk
Megnézem

Hozzászólások