Nincs engedélyezve a javascript.
Kalle nem ijed meg az árnyékától

Kalle nem ijed meg az árnyékától

Kalle-trilógia

2 699.- Ft
2 159.- Ft
-20%
108 pont
Megjelenés:
2018.
Oldalszám:
240

Ismét itt a nyári szünet, és Kalle Blomkvist a körtefa alatt heverészik. Igaz, nem sokáig, mert kezdődik a Rózsák háborúja: a szokásos nyári csatározás a kisváros két gyerekcsapata között. Kiderül azonban, hogy ezúttal a szokásosnál is nagyobb a tét, mert a város határában gyilkosság történt.
A Kalle nyomozni kezd című kötet címszereplője, a kiskamasz Kalle két legjobb barátja, Eva-Lotta és Anders társaságában megint hajmeresztő kalandokba keveredik. Átrohannak az álmos éjszakai kisvároson és a napsütötte Prérin, bejárják a kísértetjárta kastély minden zeg-zugát, és végül még a stockholmi rendőrség is az ő segítségükre szorul.
Hiszen ki más oldhatná meg a rejtélyt, ha nem Kalle, az ifjú mesterdetektív?

„- Gyerünk, Kalle - mondta. - Bezárom a műhelyt, bármit mondjon apa.
- Nem félsz? - kérdezte Kalle, aki jól ismerte a cipészmestert.
Anders csak vállat vont. Félni nem félt, de úgy gondolta, hogy az esetleges látogatók számára mégiscsak meg kéne okolni, hogy miért van zárva a műhely fényes hétköznapon. Tollat vett elő, és egy papírlapra ráírta:
GYILKOSSÁG MIATT ZÁRVA
A papírt rajzszöggel kitűzte az ajtóra, és elfordította a kulcsot.”


Csaknem hetven év telt el azóta, hogy Astrid Lindgren az izgalmas Kalle-trilógiával megteremtette a skandináv krimi ifjúsági változatát - most ennek a sorozatnak a második, felújított kötetét tartja kezében az olvasó. Az illusztrációkat Németh Gyula készítette.


* * *


Astrid Lindgren (1907-2002)


A világhírű svéd írónő gyerekkönyveit szinte minden nyelvre lefordították. Kezdetben csak a lányának mesélt történeteket, később már le is írta őket: így született meg a vagány kislány, Harisnyás Pippi regénye, amely a megjelenése után rögtön hatalmas siker lett, és szerzőjét elindította az írói pályán. Az 1980-as évekig sorra adta ki a könyveit: a Pippi-trilógiához hasonlóan népszerűek lettek a Kalle-sorozat kötetei, valamint a Háztetey Károlyról és Juharfalvi Emilről szóló könyvek. Kései remekművei közé tartozik Az oroszlánszívű testvérek, valamint a Ronja, a rabló lánya. Halálának évében a svéd kormány megalapította az Astrid Lindgren-emlékdíjat, amely napjainkban a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi kitüntetése.

Kiadványunk elérhető e-könyv formában is az alábbi oldalakon:

www.ekonyv.hu

www.book24.hu

www.dibook.hu

További könyvek
Kapcsolódó cikkek
1 cikk
Megnézem
Kapcsolódó termékek
Astrid Lindgren további művei
Tótfalusi István további művei
Astrid Lindgren könyvei sorozat további termékei
Kalle-trilógia sorozat további termékei
Ezt olvastad? A szerkesztő ajánlja

Hozzászólások