Nincs engedélyezve a javascript.
Lila királylány

Lila királylány

9 mese

2 490.- Ft
1 992.- Ft
-20%
100 pont
Szerző:
Illusztrátor:
Megjelenés:
2014.
Oldalszám:
128

Mi történik, ha egy sárkány nem a karcsú és szende királylányokat szereti elrabolni, hanem a nagyszájú, káromkodós, kövér hercegnőket? Mit tegyen egy királylány, ha képtelen elengedni a szerelme kezét, és ezért még a mosdóba is elkíséri? És vajon el lehet vágni éles karddal egy igazi érzelmi köteléket?

Mi történik, ha egy sárkány nem a karcsú és szende királylányokat szereti elrabolni, hanem a nagyszájú, káromkodós, kövér hercegnőket? Mit tegyen egy királylány, ha képtelen elengedni a szerelme kezét, és ezért még a mosdóba is elkíséri? És vajon el lehet vágni éles karddal egy igazi érzelmi köteléket? Dóka Péter mesevilágában csupa szerelmes hőssel találkozunk, aki keresi a párját, ezer akadályt legyőz, megküzd az ellenséggel (néha saját magával is), időnként nagyokat nevet, máskor meg a könnyeit törölgeti - akárcsak a kötet olvasója. A mesék, amelyekhez a neves észt grafikus, Anne Pikkov készített illusztrációkat, egyaránt szólnak gyerekhez, szülőhöz, nagyszülőhöz - mindenkihez, aki volt már szerelmes, vagy szeretne szerelmes lenni.


A könyv megjelenését támogatta az


* * *


MEDIADESIGN DÍJÁTADÓ /2014.12.04.


A Kreatív online által másodszor meghirdetett Mediadesign versenyen, Print: Könyvek kategóriában a Móra Könyvkiadó két első díjat is kapott. A nyertes művek: Dóka Péter: Lila királylány - 9 mese   /Anne Pikkov észt grafikus illusztrációival/ és Dóka Péter: Lila királylány - 9 mese   /Anne Pikkov észt grafikus illusztrációival/ és Lackfi János: Kapjátok el Tüdő Gyuszit! Versek felnőttes gyerekeknek gyerekes felnőtteknek /Molnár Jacqueline illusztrációival/.

A díjakat Janikovszky János elnök-vezérigazgató és Lonovics Zoltán művészeti vezető vette át.


A Lila királylány bekerült a White Ravens 2015 katalógusba!

Öröm és siker!


A müncheni Nemzetközi Gyermekkönyvtár idei katalógusa, a White Raven (Fehér Holló) nemzetközi gyermekkönyv-válogatás már megtekinthető online.


A könyvtár szakemberei a világ könyvkiadóinak, intézeteinek, szervezeteinek felajánlásaiból minden évben 200 könyvet választanak ki, több mint 40 országból, több mint 30 nyelven.


2015-ben Dóka Péter: Lila királylány (Móra, 2013.) című kötete szerepel a válogatásban. Dóka Péter kötetét az észt Anna Pikkov illusztrálta; az együttműködés egy korábbi észt-magyar mese- és illusztrációs kiállítás kapcsán jött létre.


http://whiteravens.ijb.de/book/402

Mi is az a White Ravens?

Először is az a bizonyos nagyon ritka madár, a fehér holló, aminek eredetét és létezését sokféle legenda őrzi.

A Müncheni Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Könyvtár egy túlélő vagyis hosszútávú, a világörökségünk részét képező gyűjteménynek adta ezt a nevet. Azaz egy olyan gyerekkönyv katalógusnak, ami inkább a különlegesség, ritkaság körüli jelentést helyezi előtérbe a White Ravens névválasztással.


A Müncheni könyvtár szakértői a művészi és minőségi szempontok mellett a társadalmi témákra való érzékenységet tartják szem előtt a katalógus összeállításakor.


A White Ravens katalógus minden évben bemutatásra kerül a Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyvvásáron és a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron is.

További könyvek
Hallgass bele
2 audió
Belehallgatok
Kapcsolódó cikkek
2 cikk
Megnézem

Hozzászólások