Nincs engedélyezve a javascript.

Greta vagyok

Egy új, zöldnemzedék kiáltványa

Ismerd meg Greta Thunberget, a kamasz lányt, aki egymaga majdnem kétmillió kortársát vitte az utcára egy péntek reggel Sydney-től San Franciscóig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy közös összefogással hogyan változtathatjuk meg a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozást. "Itt mindenki Greta". Ez egy új, világméretű közösségvállalást fejez ki.
Korcsoport:
12+
Illusztrátor:
Fordító:
Megjelenés:
2019.11.04.
Oldalszám:
128
Szállítás:
2-4 munkanap
Raktári kód:
MO4000
EAN:
9789634864479
Méret [mm]:
160 x 210 x 11
Tömeg [g]:
288
Eredeti ár:
2 499 Ft
Kedvezményes ár:
599 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

Mennyiség:
Leírás
Ismerd meg Greta Thunberget, a kamasz lányt, aki egymaga majdnem kétmillió kortársát vitte az utcára egy péntek reggel Sydney-től San Franciscóig, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy közös összefogással hogyan változtathatjuk meg a visszafordíthatatlannak tűnő klímaváltozást. "Itt mindenki Greta". Ez egy új, világméretű közösségvállalást fejez ki. Egy félelmet nem ismerő lány felébresztette és megjelenítette egy egész nemzedék lelkiismeretét, s ma már fiatalok százezrei vallják a tudományosságnak, a Föld tiszteletben tartásának és a környezeti egyensúly megóvásának egyetemes elveit. „Nem reményre van szükségünk, hanem cselekvésre. Ha cselekszünk, csak akkor reménykedhetünk újra.” – Greta Thunberg aktivista, az alternatív Nobel-díj kitüntetettje, a Nobel-békedíj jelöltje, 16 éves.
A tudományos kutatásokra és statisztikai adatokra támaszkodó könyvből megérthetjük, milyen folyamatok mennek végbe a bolygónkon.

Mit jelent az éghajlatváltozás? Milyen következményekkel jár a jelenben és főleg a jövőben? Mit kell tenniük a kormányoknak, és mit tehetünk mi azért, hogy feltartóztassuk a folyamatot?
Rövid fejezetekkel, naprakész adatokkal és remek illusztrációkkal ez a könyv tudományosan pontos, mégis közérthető látleletet ad ama tíz és száz év közötti olvasóknak, akik meg akarják ismerni Greta, a fiatalok és a kutatók szigorú intelmeinek okait. Nélkülözhetetlen információkat kapunk ahhoz, hogy kezelni tudjuk az általános kételkedést, felkészülten és eltökélten, követve a Green Nation mozgalom értékeit: a tudományt, az igazságosságot és az elkötelezettséget.

Napjainkban az emberiség, a fiataloknak köszönhetően, történelmileg és politikailag egyedülálló időszakot él meg. A társadalmi elkötelezettség színektől vagy pártoktól független, mert a fiatalok végre igazi polgárok lesznek.

Érthetően a klímaváltozásról 10-110 éves korig

"Kevés olyan könyv van, amely jó szívvel ajánlható (tizenéves) gyereknek és felnőttnek egyaránt, a Greta vagyok, ilyen. Ha mindenki megismeri a fenntartható jövőről azt, ami ebben a könyvben benne van,és legalább a felét mától el is kezdi alkalmazni, radikálisan megnő az esélyünk egy élhető bolygó fenntartására. Helyenként ijesztőek a tények, de mégis optimista a tartalom: ha fejet hajtunk a fiatalok lendülete és tettrekészsége előtt és alkalmazzuk azt a tudást, amit a tudomány kínál, felemelt fejjel nézhetünk a jövőbe."


Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója. A fenntarthatóság iránt elkötelezett szakember a témába vágó blogot is vezet Chikansplanet néven.

leoval2.jpg

Leonardo DiCaprio találkozott Greta Thunberggel
"Greta és a hozzá hasonló fiatal aktivisták miatt pozitívan látom a jövőt. Megtiszteltetés volt találkozni vele. Megbeszéltük, hogy támogatni fogjuk egymást azért, hogy egy élhetőbb bolygót teremtsünk a következő generációnak"

"A „Greta vagyok” hiánypótló könyv, hisz fiataloknak, szülőknek egyaránt könnyen érthető módon, gördülékenyen helyez képbe minket a témában /ez önmagában bravúr ebben a műfajban!/, és a mindennapokba átültethető tippekkel segít, hogy ne csak a szánk járjon. Olvasásra, cselekvésre fel, hisz mindannyiunkban ott szundikál egy kicsi Greta, hagyjuk, hogy felébredjen, s általunk is jobb legyen a világ!"


Kucsinka Gabriella, Hangák – Zöldre érett nők közösségének alapítója

Fenntartható könyv a fenntarthatóságról gyerekeknek

Október 31-én jelenik meg a Greta vagyok - Egy új, zöldnemzedék kiáltványa című könyvünk.

A kötet nem csak témája miatt újszerű és különleges.
A kivitelezésben is törekedtünk rá, hogy megerősítsük a könyvben foglalt üzenetet: a környezettudatos gondolkodás és cselekvésfontosságát.
Cselekedtünk.
Könyvünket FSC papírra, klímasemleges nyomással, az Alföldi Nyomdában állítjuk elő.
De mit is jelent ez?
A Forest Stewardship Council - Erdő Gondnoksági Tanács - egy nonprofit szervezet, mely a felelős erdőgazdálkodással foglalkozik.
Az FSC engedéllyel kitermelt fákat egyenként válogatják, pótlásukról szigorú előírások szerint gondoskodnak, figyelembe véve a biológiai fajgazdagságot és az ökológiai egyensúly fenntarthatóságát.
Az FSC rendszerben nem csak a fák és az erdők előírások szerinti kezelése fordítanak fokozott figyelmet, de a dolgozókra és a környékbeli lakosságra is.
Az előírások minden országban igazodnak a helyi sajátosságokhoz és jogszabályi háttérhez.
A klímasemleges nyomtatás során a felmerülő elengedhetetlen CO2-kibocsátás egy nemzetközileg elismert klímavédelmi projekt keretében kerül kiegyenlítésre.
A klímavédelmi projektek az erdők és a megújuló energiaforrások telepítésével jelentős mértékben csökkentik az üvegházhatást.
A független szervezetek, mint a TÜV, SGS vagy a PwC,ellenőrzik a megtakarítás pontos mértékét.
A projektszervező ezekből a CO2-megtakarításokból hiteles módon finanszírozza a projekteket.

Ezek is érdekelhetnek!
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Beleolvasok
Hallgass bele
Hallgass bele
1 audió
Belehallgatok
Nézz bele
Nézz bele
1 videó
Belenézek
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
8 cikk
Megnézem
Weltler Ildikó további művei
Kapcsolódó írások