Nincs engedélyezve a javascript.

Kalle nem ijed meg az árnyékától

Kalle-trilógia

Ismét itt a nyári szünet, és Kalle Blomkvist a körtefa alatt heverészik. Igaz, nem sokáig, mert kezdődik a Rózsák háborúja: a szokásos nyári csatározás a kisváros két gyerekcsapata között. Kiderül azonban, hogy ezúttal a szokásosnál is nagyobb a tét, mert a város határában gyilkosság történt.
Korcsoport:
9+
Kategória:
Regények
Megjelenés:
2018.
Oldalszám:
240
Szállítás:
2-4 munkanap
Raktári kód:
MO3545
EAN:
9789634158202
Kötésmód:
puha kötés
Méret [mm]:
137 x 200 x 19
Tömeg [g]:
420
Eredeti ár:
2 699 Ft
Online ár:
2 213 Ft

Árakkal kapcsolatos információk


A webáruházunkban (mora.hu) felsorolt árak csak az itt értékesített termékekre vonatkoznak.


Eredeti ár: a könyvre nyomtatott ár, a kiadó által ajánlott fogyasztói ár, ami megegyezik a bolti árral (bolti akciók esetét kivéve)


Online ár: csak saját webáruházunkban (www.mora.hu) leadott megrendelés esetén érvényes


Bevezető ár: az első megjelenéshez tartozó kedvezményes ár (előrendelés esetén érvényes)


Kedvezményes ár: a Móra által egyedileg kalkulált kedvezményes ár, amely csak meghatározott időszakokra érvényes

Mennyiség:
44 pont
Leírás
Ismét itt a nyári szünet, és Kalle Blomkvist a körtefa alatt heverészik. Igaz, nem sokáig, mert kezdődik a Rózsák háborúja: a szokásos nyári csatározás a kisváros két gyerekcsapata között. Kiderül azonban, hogy ezúttal a szokásosnál is nagyobb a tét, mert a város határában gyilkosság történt. Kalle nyomozni kezd című kötet címszereplője, a kiskamasz Kalle két legjobb barátja, Eva-Lotta és Anders társaságában megint hajmeresztő kalandokba keveredik. Átrohannak az álmos éjszakai kisvároson és a napsütötte Prérin, bejárják a kísértetjárta kastély minden zeg-zugát, és végül még a stockholmi rendőrség is az ő segítségükre szorul. Hiszen ki más oldhatná meg a rejtélyt, ha nem Kalle, az ifjú mesterdetektív?
„- Gyerünk, Kalle - mondta. - Bezárom a műhelyt, bármit mondjon apa.
- Nem félsz? - kérdezte Kalle, aki jól ismerte a cipészmestert.
Anders csak vállat vont. Félni nem félt, de úgy gondolta, hogy az esetleges látogatók számára mégiscsak meg kéne okolni, hogy miért van zárva a műhely fényes hétköznapon. Tollat vett elő, és egy papírlapra ráírta:
GYILKOSSÁG MIATT ZÁRVA
A papírt rajzszöggel kitűzte az ajtóra, és elfordította a kulcsot.”


Csaknem hetven év telt el azóta, hogy Astrid Lindgren az izgalmas Kalle-trilógiával megteremtette a skandináv krimi ifjúsági változatát - most ennek a sorozatnak a második, felújított kötetét tartja kezében az olvasó. Az illusztrációkat Németh Gyula készítette.


* * *


Astrid Lindgren (1907-2002)


A világhírű svéd írónő gyerekkönyveit szinte minden nyelvre lefordították. Kezdetben csak a lányának mesélt történeteket, később már le is írta őket: így született meg a vagány kislány, Harisnyás Pippi regénye, amely a megjelenése után rögtön hatalmas siker lett, és szerzőjét elindította az írói pályán. Az 1980-as évekig sorra adta ki a könyveit: a Pippi-trilógiához hasonlóan népszerűek lettek a Kalle-sorozat kötetei, valamint a Háztetey Károlyról és Juharfalvi Emilről szóló könyvek. Kései remekművei közé tartozik Az oroszlánszívű testvérek, valamint a Ronja, a rabló lánya. Halálának évében a svéd kormány megalapította az Astrid Lindgren-emlékdíjat, amely napjainkban a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi kitüntetése.

Kiadványunk elérhető e-könyv formában is az alábbi oldalakon:

www.ekonyv.hu

www.book24.hu

www.dibook.hu

Ezek is érdekelhetnek!
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkek
1 cikk
Megnézem
Astrid Lindgren további művei
Tótfalusi István további művei
Astrid Lindgren könyvei sorozat további részei
Kalle-trilógia sorozat további részei
Ezt olvastad? A szerkesztő ajánlja